V Oděse při nočních ruských útocích zemřeli tři lidé, 26 je zraněných

foto Ilustrační foto - Zničené budovy místního letoviska po ruských raketových útocích v Oděské oblasti na Ukrajině 18. srpna 2022.

Kyjev/Moskva - Při nočních útocích ruských dronů na jihoukrajinskou Oděsu zemřeli tři lidé a dalších 26 utrpělo zranění, informovalo jižní velitelství ukrajinské armády. Ruské drony útočily také v Charkovské oblasti, kde zemřel jeden člověk, uvedl šéf tamní správy Oleh Syněhubov,

Trosky bezpilotního letounu sestřeleného ukrajinskou protileteckou obranou v Oděse dopadly na výškový dům, který začal hořet. Tlaková vlna vyvolaná výbuchem poškodila několik dalších panelových domů v okolí. Vedle zasažené budovy a dětského hřiště vznikl v zemi kráter široký několik metrů, řekl fotograf agentury Reuters. Mezi zraněnými jsou podle záchranářů tři děti.

Terčem ruského útoku se v noci na dnešek stalo také vojenské letiště v Myrhorodu v Poltavské oblasti. Telegramový kanál RBK Ukrajina informoval, že Rusko na toto místo vystřelilo tři rakety Iskander a vyslalo rovněž útočný dron. Byla poškozena infrastruktura letiště a technika, která se na něm nacházela, nikdo ale neutrpěl zranění. Padající úlomky poničily osm rodinných domů a čtyři auta.

Šéf Charkovské oblasti Syněhubov dnes na telegramu napsal, že Rusové v noci nad Bohoduchivský a Kupjanský okres vyslali více než deset útočných dronů, zemřel tam 29letý muž.

Ukrajinská armáda také informovala, že dva drony íránské výroby sestřelila nad Dněpropetrovskou oblastí.

Rusko v noci na Ukrajinu zaútočilo celkem osmi raketami země-země a 35 drony, uvedlo ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana zničila 20 dronů a dvě rakety.

Vlačeslav Gladkov, gubernátor ruské Belgorodské oblasti sousedící s Ukrajinou, dnes řekl, že za poslední den při ukrajinském ostřelování jeden člověk utrpěl zranění. V Belgorodu se na administrativní budovu zřítil dron s nákladem výbušnin, které ale neexplodovaly.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 26.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 14°C

Celá předpověď