Daniel Konečný
10. června 2023 • 10:05

Proč vyhraje Inter, nebo City: finálový mág, totální dominance i hvězdné duo

Autor: Daniel Konečný, inf, Jonáš Bartoš
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Stačí se už jen převalit přes jednoho soka a Liga mistrů je dobyta. Velkým favoritem dnešního finále je Manchester City, který útočí v této sezoně na zkompletování treblu. Pep Guardiola vytasí nejúčinnější zbraně včetně ofenzivního dua Kevin De Bruyne a Erling Haaland. Naproti tomu se Inter Milán může spolehnout na finálového mága i zkušenou obranu. Projděte si důvody, proč vyhraje jeden, či druhý tým.

  • Inter: Finálový mág

    Osm finále, sedm vítězství. Bilance Simone Inzaghiho budí respekt. Od porážky ve finálové premiéře vyhrál italský trenér všech posledních sedm bitev o trofej. „Do zápasu jdeme sebevědomí, ale víme, že je proti nám nejlepší tým světa,“ zůstává kouč Interu nohama na zemi.

  • Inter: Historie vítězí

    Již potřinácté se v tomto století ve finále Ligy mistrů představí tým, který ji ještě nevyhrál. Z předchozího tuctu případů se však pouze Chelsea v roce 2012 podařilo získat premiérový triumf. Zatímco Inter získal již tři „ušaté poháry“, City na svůj první stále čekají.

  • Inter: Zkušená obrana

    I bez největší defenzivní hvězdy, zraněného Milana Škriniara, dokázal Inter ve vyřazovací fázi Ligy mistrů udržet pět čistých kont v šesti zápasech. Od Benfiky přitom inkasoval až za již rozhodnutého stavu. Gólman André Onana by dalším čistým kontem dokonce vyrovnal historický rekord soutěže.

    Brankář André Onana je jasnou jedničkou InteruFoto Reuters

  • City: Totální dominance

    Od února ztratili jen dvě utkání, soupeře muchlali snadno jak papír. V Premier League, domácím poháru i v Lize mistrů. Lipsko, Bayern ani Real neměly v play off nárok. Funguje styl dominantní hry na míči. Inter by musel absolutně překvapit, aby se anglickému stroji na výhry vzepřel.

    Citizens vyhráli anglický titulFoto Reuters

  • City: Haaland a De Bruyne

    Hlavní ofenzivní esa přiletěla do Istanbulu v plné síle. Erling Haaland překonal v premiérovém ročníku na Ostrovech padesátigólovou hranici a táhl mužstvo za titulem. S velkým přispěním geniálního nahrávače Kevina De Bruyneho. Belgický dirigent nastřádal v sezoně 27 asistencí.

  • City: Vysoká obranná hráz

    Od poloviny ledna neinkasovali v zápase víc než dvě branky, defenziva šlape. Proč? Stoperská trojice, do níž se v obranném postavení stahuje střední záložník John Stones, působí takřka neomylně. Akanji, Walker, Dias i Stones navíc disponují potřebnou výškou i kvalitami v soubojích.

    John Stones se pod Pepem Guardiolou rozehrál do slušné formyFoto ČTK / AP / Dave Thompson

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud