Předvedli jsme, že jsme nejlepší na světě, těšilo stříbrného Přindiše, který nestačil jen na Prskavce

Čeští kajakáři vládnou vodnímu slalomu. Platí to posledních deset let, během kterých získali pět titulů na mistrovství světa, a potvrdilo se to na také trati, kterou znají nejlíp: na domácím Světovém poháru v pražské Troji.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec a Vít Přindiš

Jiří Prskavec a Vít Přindiš | Foto: Iva Roháčková

I v dešti dorazilo na Světový pohár vodních slalomářů do pražské Troji spoustu fanoušků a ti čeští nemuseli litovat. Kajakářské finále totiž ovládli Jiří Prskavec s Vítem Přindišem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslěchněte si, co říkali Jiří Prskavec a Vít Přindiš po pátečních závodech Světového poháru v Praze

„Je to nádherné a člověk ocení, když tady začíná pršet, sejdou se tu davy lidí a zatleskají nám. Je to hrozně pěkné ocenění toho, co jsme tu s Vítkem dokázali a myslím, že jsme to vyhecovali do poslední jízdy. Byl to krásný závod,“ pochvaloval pro Radiožurnál Sport si Jiří Prskavec, který startoval ve finále jako poslední, a proto už bylo jasné, že zlato zůstane v Česku. V tu chvíli totiž vedl nakonec stříbrný Vít Přindiš.

„Když stál už jenom Jířa na startu a já věděl, že už mám nejhůře stříbrnou medaili a navíc vyhraje Čech, tak to bylo super. Pro mě je důležitá odměna, že jsme předvedli, že my kajakáři jsme tu nejlepší na světě a hlavně doma umíme jezdit dobře,“ komentoval úspěch českých závodníků Přindiš.

Prskavec s Přindišem jsou sice podle světového žebříčku dva nejlepší kajakáři planety, ale startovat v téhle disciplíně příští rok na olympiádě v Paříži bude moct maximálně jeden z nich.

Teď do českého nominačního souboje za medaili z Troji získali oba první bod. „Je to zajímavé, ani mě to nenapadlo. Ta cesta je hrozně složitá a je to jeden bod z mnoha, co bychom museli získat a k tomu se pojí hlavně úspěch na mistrovství světa. Je to samozřejmě skvělý začátek,“ říká Vít Přindiš po stříbru z domácího Světového poháru, na kterém ho porazil jen Jiří Prskavec. Mezi kajakářkami skončila Amálie Hilgertová čtvrtá.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme