Malý zázrak v kolumbijské džungli. Děti, které přežily pád letadla, byly po 40 dnech nalezeny živé

Děti ve věku od 11 měsíců do 13 let přežily díky svým znalostem pralesa. Prezident je nyní označuje za děti Kolumbie.

Amazonský deštný prales

0Zobrazit komentáře

Jsou tomu více než dva týdny, co jsme informovali o dramatickém příběhu čtyř malých dětí, které přežily pád letadla v kolumbijském deštném pralese. Při nehodě bohužel zemřela jejich matka a všichni další dospělí pasažéři, dětem ve věku od 11 měsíců do 13 let se ovšem jako zázrakem nic nestalo, a proto se vydaly za záchranou. Ta přišla po neuvěřitelných 40 dnech, které strávily v nehostinném prostředí džungle, vybaveny jen svými znalostmi.

Z následného pátrání po čtveřici malých dětí se stalo drama, které sledoval celý svět. Původní informace, že děti byly pár dní po nehodě nalezeny živé, se ukázaly jako nepravdivé a šance na jejich přežití se každým dnem zmenšovala. Hledat malé děti v komplikovaném prostředí deštného pralesa bylo extrémně náročné, ovšem vojákům, kteří po nich pátrali spolu s dobrovolníky z řad místních indiánů, se dařilo nacházet nové a nové stopy, které držely naději při životě.

Nůžky, dětská lahvička, zbytky ovoce či otisky stop v blátě naznačovaly, že by děti mohly být naživu a hledají pomoc. Vojáci proto začali do džungle shazovat balíčky s vodou, potravinami, přikrývkami a také zvukové nahrávky, ve kterých hlas babičky děti v jejich rodném jazyce vyzývá, aby se zastavily a počkaly, až je vojáci naleznou.

A to se skutečně podařilo. Prezident Kolumbie Gustavo Petro dnes v noci nasdílel na svůj Twitter fotografii vojáků spolu s dětmi na lesní mýtině. Dle jeho slov se podařilo nalézt všechny děti živé, za což vděčí především svým znalostem pralesa, ve kterém byly schopné najít vodu a potravu. Celou skupinu vedla třináctiletá dívka Lesly, o které dříve její dědeček médiím řekl, že je velmi inteligentní a silná.

Děti byly okamžitě letecky přepraveny do nemocnice v Bogotě, kde jim byla již na palubě letadla poskytnuta lékařská pomoc od čtyř lékařů. Dle jejich zjištění jsou malí cestovatelé slabí a podvyživení, bude také nutné posoudit jejich duševní stav.

Pád letounu přišel v momentě, kdy děti se svou matkou putovaly za otcem, aby začaly nový život mimo svou původní rezervaci. Prezident Petro o nalezencích nyní mluví jako o dětech džungle a dětech Kolumbie a dle jeho slov se bude na jejich příběh v historii vzpomínat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym