Brenda z Beverly Hills 90210: Našli mi rakovinu už i v mozku!

Shannen Doherty s manželem 8

Autor: Jan Novák, stars24.cz

10. června 2023 13:58

Americká herečka Shannen Dohertyová (52) známá jako Brenda Walshová z ikonického seriálu Beverly Hills 90210, v úterý oznámila na sociální síti, že její boj s rakovinou prsu, který trvá už od roku 2015, postoupil do fáze metastáz v mozku.

"Pátého ledna moje vyšetření na CT ukázalo metastáze v mém mozku. Zveřejněné video ukazovalo proces nasazování masky, která se nosí při ozařování mozku,“ píše se v titulku. "12. ledna proběhlo první kolo ozařování."

„Mám štěstí, protože mám skvělé doktory, jako je doktor Amin (Mirhadi) a úžasné techniky z Cedar Sinai. Ale ten strach… Nepokoje... načasování toho všeho… Takhle může vypadat rakovina," napsala Shannen Dohertyová, která zveřejnila informace prostřednictvím videa natočeného v kalifornské nemocnici Cedar Sinai, kde ji od ledna lékaři ozařují kvůli objeveným metastázám. Bohužel, radioterapie obvykle prodlužuje život pacientek přibližně jen o šest měsíců.

V roce 2015 byla herečce Shannen Dohertyové známé ze seriálu "Charmed", byla poprvé diagnostikována rakovina prsu. Po dvou letech boje se podařilo dosáhnout stavu remise. Nicméně v roce 2020 Dohertyová oznámila, že rakovina se vrátila a metastazovala do pokročilého stadia, tzv. stadium IV.

Témata: Shannen Doherty seriál Beverly Hills 90210