Papež František zůstane v nemocnici i příští týden. Po operaci kýly se ale zotavuje dobře, říká jeho lékař

Papež František se po operaci břicha dobře zotavuje, uvedli v sobotu lékaři. Doporučili mu však, aby vynechal nedělní požehnání z balkonu nemocnice, které by mohlo představovat zátěž pro břišní stěnu. Šestaosmdesátiletý papež souhlasil s návrhem lékařů, aby zůstal v nemocnici Gemelli alespoň celý příští týden, řekl podle agentury Reuters při sobotním brífinku chirurg Sergio Alfieri.

Vatikán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Agentura Reuters poukázala na fakt, že se papež ve středu zúčastnil pravidelné generální audience, na které podle ní vypadal, že se těší dobrému zdraví

Papež František se zotavuje v nemocnici po operaci kýly | Foto: Guglielmo Mangipane | Zdroj: Reuters

František se ve středu v nemocnici Gemelli podrobil tříhodinové operaci, při níž mu byla odstraněna břišní kýla. Před dvěma lety ve stejné nemocnici podstoupil operaci, při níž mu lékaři odebrali část tlustého střeva. Věřícím sice tehdy z balkon požehnal, ale to bylo až sedm dní po zákroku, připomněl Alfieri.

„Vstávání z postele a sezení v křesle zatěžuje břišní stěnu. Uplynuly teprve tři dny. Požádali jsme Svatého otce, aby byl obezřetný a vyhnul se zátěži,“ uvedl chirurg, který vedl středeční zákrok.

Alfieri dodal, že papež byl v pátek odpojen od nitrožilních hadiček a nyní dostává polotuhou stravě. Všechny zdravotní parametry jsou podle lékaře v normě a nevyskytly se žádné srdeční problémy.

Vatikán už dříve uvedl, že z preventivních důvodů byly zrušeny všechny papežovy soukromé a generální audience až do 18. června.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme