Výběr té správné sportovní podprsenky

10.06.2023 | Zdraví

Sportovní podprsenky jsou nezbytnou výbavou každé ženy, která se věnuje fyzické aktivitě. Nejenže poskytují oporu a pohodlí, ale mohou také pomoci zlepšit výkon a snížit riziko zranění. Jaké další benefity má nošení správné sportovní podprsenky a jak si ji vybrat, aby seděla?

Na co nezapomenout

V první řadě jsou sportovní podprsenky důležité pro všechny ženy, které jsou fyzicky aktivní. Podpora, kterou dobrá sportovní podprsenka poskytuje, může pomoci snížit riziko bolesti prsou a nepohodlí, ke kterému může dojít během fyzické aktivity. Kromě toho může dobrá sportovní podprsenka také pomoci snížit riziko poškození prsní tkáně, ke kterému může dojít, když prsa během cvičení poskakují nahoru a dolů. (1)

Pokud jde o výběr správné sportovní podprsenky, je třeba zvážit několik věcí. Zaprvé byste měly zvážit úroveň podpory, kterou potřebujete. Pokud se věnujete aktivitám s vysokou mírou zátěže, jako je běh, možná budete potřebovat sportovní podprsenku s větší podporou, než kdybyste se věnovala aktivitám s nízkou mírou zátěže, jako je jóga nebo pilates. (2)

Dále byste měli zvážit materiál sportovní podprsenky. Mnoho sportovních podprsenek je vyrobeno ze syntetických materiálů, jako je nylon nebo spandex. Tyto látky jsou lehké a prodyšné, takže jsou ideální pro cvičení. Navíc obvykle odvádějí pot, což znamená, že vás udrží v suchu a pohodlí. (3)

Nakonec byste se měly rozhodnout, jaký typ zapínání byste preferovaly. Mnoho sportovních podprsenek se dodává se zapínáním na háčky a oka, které umožňuje nastavitelný střih. Některé podprsenky se však dodávají se zipem nebo stahovací šňůrkou, které mohou zajistit bezpečnější uchycení. (4)

Jak vybrat tu správnou pro vás

Typ sportovní podprsenky, kterou potřebujete, závisí na úrovni intenzity vaší aktivity. Pokud jste běžkyně, nebo se věnujete sportu s vysokou intenzitou, budete potřebovat podprsenku s větší podporou a kompresí. Hledejte funkce, jako jsou široká ramínka, zapouzdřené košíčky a nastavitelné zapínání na háčky a očka. Při aktivitách s nízkou zátěží, jako je jóga, vám dostatečnou oporu poskytne lehká, elastická podprsenka. (4)

Podprsenky sportovní jsou velikostně odlišné od běžných podprsenek, proto je důležité správně změřit svůj hrudník a použít velikostní tabulku poskytovanou výrobcem. Pokud je to možné, vyzkoušejte si různé styly, abyste našli ten, který vám sedí nejlépe. (4)

Hledejte také prvky, které poskytují oporu a pohodlí. Například funkce, jako jsou nastavitelná ramínka, síťované panely a široké elastické pásky, které poskytují dodatečnou oporu a prodyšnost. V neposlední řadě zvažte svůj rozpočet. Sportovní podprsenky se mohou pohybovat ve spektru několikaset korun, až několika tisíců. Za kvalitní podprsenku nemusíte vždy dát velký obnos peněz. (4)

Zdroje: (1) www.healthshots.com/fitness/staying-fit/7-things-you-must-keep-in-mind-while-choosing-a-sports-bra-for-yourself/, (2) www.healthshots.com/fitness/staying-fit/7-things-you-must-keep-in-mind-while-choosing-a-sports-bra-for-yourself/, (3) www.healthshots.com/fitness/staying-fit/7-things-you-must-keep-in-mind-while-choosing-a-sports-bra-for-yourself/, (4) Názor autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat