Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2023 15:00
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

Paulie Garand povolal k mikrofonu dvě známé hvězdy na track Amonit II. Produkoval jej host Fresh Beats

HUDBA ČESKÝ RAP FRESH BEATS RAP
Uložit Uložené

Garand písně se dvěma hvězdnými hosty na mikrofonu opravdu umí. Někteří z nás mají v hlavě ještě track Runway s Egem a Lucasem Dopem, přičemž novinka Amonit II má prakticky stejný potenciál uhnízdit se na nějakou dobu ve tvé hlavě.

„Je to moje runwaaaaay,“ zpíval si každý z nás před pěti lety, když slovenský matador Ego vydával své album Precedens. A i když se vlastně technicky jedná o Egův track, videoklip z leteckého muzea byl nahrán na YouTube kanál labelu Ty Nikdy, na němž nasbíral přes 15 milionů zhlédnutí. Dohromady má tak píseň již přes 20 milionů přehrání, což je, věru, velmi pěkné číslo.

Koncept trojiček si Garand od Ega „vypůjčil“ a k původnímu Amonitu, stejnojmennému tracku z desky Amonit s rapperem z Milion+ Kokym, přidal do remixu Separa. Oba tracky produkčně zastřešil mladý producent Under My Pillow, se kterým jsme otevřeli letošní ročník seriálu Fresh Beats. Takže pokud tě zajímá, jak se k hudbě dostal, konkrétní cesta k významné osobnosti labelu Ty Nikdy a jaké jsou jeho plány na letošek, klikni sem.

Doporučeno
Když hudba přemohla hokej, vznikl UMP. Chci dělat produkci à la Pharrell, remix contest Paulieho Garanda byl zlom, říká Když hudba přemohla hokej, vznikl UMP. Chci dělat produkci à la Pharrell, remix contest Paulieho Garanda byl zlom, říká 28. ledna 2023 11:30

Co se novinky týče, velmi hezky zpracované video od Ondreje Kudyna / DREW má evidentní garandovský nádech s měkkými barvami a stylem jeho vlastním. Paulie text tracku využívá jako terapii, jsou to osvobozující bary, které z něj snímají tíhu špatné situace, a očišťuje jej na cestě za světlejším zítřkem. 

Separ jej využil jako stanovisko loajality zejména k sobě samému, své cestě za svými (ne)skromnými cíli, ale také k lidem, které má kolem sebe a kterým věří. A po mocném instrumentálním switch-upu zase Koky seznamuje posluchače se svým příběhem z dětství, dospívání i dospělosti freestylovým způsobem.

Všichni zúčastnění dokázali, že mezi zkameněliny rozhodně nepatří. Samotný klip se za dva dny hezky umístil v první pětadvacítce trendů na YouTube a je velmi pravděpodobné, že se tam ještě nějakou dobu udrží.

Domů
Sdílet
Diskuse