Luhačovický obchvat dostal zelenou. Stavět by se mohlo začít za 7 let

Stavba luhačovického obchvatu je opět blíž. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Výstavbu silničního obchvatu Luhačovic podpisem deklarace podpořili zástupci Zlínského kraje, Luhačovic, Bojkovic, Pozlovic, Biskupic a Petrůvky. Obchvat má vzniknout přeložkou silnice II/492 mimo území města a ulevit tak přetížené dopravě v jeho centru. Odhadem by měl stát téměř 1,5 miliardy korun, stavět by se začít mohlo v roce 2030.

„Silnice II/492 vedoucí centrem Luhačovic je dlouhodobě přetížená a negativně tak ovlivňuje život obyvatel města a také lázeňských návštěvníků. Hustý provoz výrazně narušuje atmosféru lázní. Přeložkou silnice II/492 se dopravě ve městě výrazně uleví,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu Radek Doležel a dodal: „Po svém dokončení bude obchvat silnicí II. třídy v majetku Zlínského kraje. Finanční náročnost obchvatu je nad reálné možnosti kraje, a proto budeme žádat vládu o podporu ze Státního fondu dopravní infrastruktury a hledat i další zdroje financování.“

Obchvat v délce téměř 10 kilometrů by měl začínat u křižovatky u Biskupic, na druhé straně se napojí na okružní křižovatku nad Luhačovickou přehradou. Ve stoupání a klesání mezi přehradou a Petrůvkou by měl mít dva pruhy v každém směru.

Signatáři se podpisem deklarace zavázali k tomu, že budou aktivně řešit případné problémy spojené s přípravou a stavbou obchvatu a společně budou upřesňovat časové posloupnosti jednotlivých kroků a rozdělení úkolů. Vznikne pracovní skupina složená ze zástupců Zlínského kraje a dotčených měst a obcí, kteří budou společně vyhodnocovat postup přípravy, včetně zanesení záměru do územních plánů, nebo přípravu souvisejících záměrů, například dopravního terminálu Biskupice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x