Hvězda NFL z Miami vyzvala Messiho k sprinterskému souboji. Měl by Argentinec šanci?

Hvězda NFL z Miami vyzvala Messiho k sprinterskému souboji. Měl by Argentinec šanci?

Hvězdný wide receiver NFL týmu Miami Dolphins, Tyreek Hill, vyzval budoucí posilu Interu Miami, Lionela Messiho, k sprinterskému souboji. Ačkoliv Messi disponuje nespornou agilitou, byl by v souboji hráčů nosících na dresu číslo 10 prakticky bez šance. Hill je nejrychlejším hráčem NFL s úspěchy na poli juniorské atletiky.

Devětadvacetiletý Hill je vyhlášený rychlík, užívá přezdívku Cheetah a stovku umí zaběhnout pod deset sekund (9,98), byť se mu to podařilo se silným větrem v zádech. V roce 2012 byl členem zlaté sprinterské štafety na juniorském atletickém mistrovství světa a byl tam bronzový na dvoustovce. Od roku 2016 hraje NFL a hráčem Dolphins se stal vloni po přestupu z týmu Kansas City Chiefs, s kterým vyhrál v roce 2019 Super Bowl.

"Chtěl bych přivítat Lionela Messiho v Miami. Teď tu máme dvakrát číslo 10, ale já prostě chci vědět, kdo je nejrychlejší," vzkázal Hill na vlastním videu, které zveřejnil na instagramu.

O šest let starší kapitán argentinských mistrů světa Messi o odchodu do Miami po dvouletém angažmá a skončení smlouvy v Paris St. Germain informoval ve středu. Pro působení v zámořské lize MLS se rozhodl místo návratu do Barcelony či lukrativní nabídky ze saúdskoarabského al-Hilálu.

Momentálně je Messi v Číně, kde argentinskou reprezentaci čeká ve čtvrtek přípravný zápas s Austrálií. Sedminásobný nejlepší fotbalista světa se po příletu soukromým letadlem do Pekingu dočkal nadšeného přijetí fanoušků. V nejlidnatější zemi světa se těší obrovské popularitě, je to jeho sedmá návštěva, ale první od roku 2017.