Vingegaard na Dauphiné slaví druhé etapové vítězství. Před závěrečnou etapou je blízko celkovému triumfu

Dánský cyklista Jonas Vingegaard vyhrál sedmou etapu Critérium du Dauphiné a před nedělním finišem má na dosah celkové prvenství. Jeho tempu v závěru sobotní etapy neakceptoval nikdo z jeho soupeřů.

Col de la Croix de Fer (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonas Vingegaard ovládl sedmou etapu závodu Critérium du Dauphiné

Jonas Vingegaard ovládl sedmou etapu závodu Critérium du Dauphiné | Zdroj: Profimedia

Vingegaard o vítězství rozhodl únikem pět kilometrů před vrcholem Col de la Croix de Fer, posledního z trojice dnešních náročných stoupání. V závěru ještě dokázal zrychlit a ukázal, že před obhajobou triumfu na Tour de France je ve formě.

Do cíle šestadvacetiletý Dán dorazil s náskokem 41 sekund, navázal na triumf z páté etapy a upevnil si vedení. Druhý dojel Adam Yates, jemuž stejná příčka patří i v průběžném pořadí se ztrátou dvou minut a 11 sekund.

V neděli závod zakončí další horská etapa dlouhá 153 km s cílem v Grenoblu.

Cyklistický etapový závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 7. etapa (148 km):

1. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) 4:15:47, 2. Yates (Brit./SAE Emirates) -41, 3. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -53, 4. O'Connor (Austr./AG2R-CitroĂ«n) -1:04, 5. Poole (Brit./DSM), 6. Haig (Austr./Bahrajn Victorious) oba -1:10.
Průběžné pořadí: 1. Vingegaard 25:22:18, 2. Yates -2:11, 3. O'Connor -2:24, 4. Hindley -2:36, 5. Haig -3:04, 6. Martínez (Kol./Ineos Grenadiers) -3:27.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme