Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2023 18:20
Čas čtení 0:40
Vojtěch Vanda

VIDEO: Muchová ve finále Roland Garros bojovala, jak mohla. Ani tato fenomenální výměna jí ale titul nevybojovala

VIDEO: Muchová ve finále Roland Garros bojovala, jak mohla. Ani tato fenomenální výměna jí ale titul nevybojovala
Zdroj: Getty Images/Mike Owen
SPORT ČESKO TENIS
Uložit Uložené

Mladá česká tenistka dokázala být ve finále Roland Garros více než vyrovnanou soupeřkou pro světovou jedničku z Polska, a druhý set dokonce získala na svou stranu. Poslední dva gemy třetího setu nicméně ztratila a na svůj první grandslam nedosáhla.

Česká tenistka se stala překvapením turnaje a jako 43. hráčka žebříčku WTA se postavila světové jedničce Ize Šwiatek jen dva roky poté, co stanula na stejném turnaji ve finále Barbora Krejčíková. Češka si své finále zasloužila lítým bojem na ostré lokty se světovou dvojkou, Běloruskou Sabalenkou, kterou po setech 7:6, 6:7 a 7:5 nakonec udolala.

Muchová, proslulá svými divokými zápasy, vkročila do finále špatnou nohou a v prvním setu prohrála 6:2. Za stavu 3:0 v druhém setu pro Polku však zabrala a s neuvěřitelnou vervou dotáhla set k vítěznému konci. Při něm zahrála asi nejhezčí výměnu turnaje, když se jí povedlo nachytat soupeřku na vlastní „kraťas“.

Doporučeno
KVÍZ: Český sport a největší úspěchy našich národních hrdinů. Prověř si znalosti o těchto legendárních osobnostech KVÍZ: Český sport a největší úspěchy našich národních hrdinů. Prověř si znalosti o těchto legendárních osobnostech 9. června 2023 17:30

Přetahovaná pokračovala i ve třetím setu, nicméně za stavu 4:4 Šwiatek využila svých zkušeností, Muchová ztratila podání a její sokyně zvládla uhrát dvě poslední hry ve svůj prospěch. Česká tenistka proto svůj nejpovedenější grandslam dosud zakončila na druhém místě, přestože se nepočítalo s tím, že by mohla zahrát svůj zatím nejlepší výkon v kariéře.

Domů
Sdílet
Diskuse