Lásky, které by ve svém životě měl prožít každý člověk

10.06.2023 | Vztahy

Věděli jste, že v životě existují nejméně tři lásky, které zažije většina lidí? Každá z nich má jinou podobu i charakter. A jedna z nich je nejbolestivější!

Co to ta láska vlastně je? Označuje silný pozitivní vztah náklonnosti, oddanosti nebo touhy, který se může lišit povahou i předmětem. Odborníci v čele s americkou antropoložkou Helen Fisher však tvrdí, že téměř každý člověk ve svém životě prožije cit rovnou ve třech podobách (říká se tomu Teorie tří lásek) (1). Neunikly vám?

1. láska = mladá, štěněčí

Působí idealisticky a připomíná pohádku. Mladá láska překypuje intenzitou, vášní a všemi pocity. S touto láskou se pravděpodobně setkáte na střední škole jako teenager, a to ještě před tím, než se stanete plně formovaným člověkem. Je to obvykle první („vážnější“) vztah, a proto je tak vzrušující a opojný. Vzniká z přátelství, a to velmi rychle a snadno. Najednou milujete, protože jste nedokázali rozlišit rozdíl mezi platonickým přátelstvím a romantickými city. (A podle toho to taky tak vypadá.)

2. láska vašeho života = vášnivá, tvrdá, ale naučná

Říká se, že druhá ze tří životních lásek je tvrdá a dramatická. Ten, který nás učí cenné lekce o nás samých, je zároveň ten, který nás hluboce zraňuje. Můžete mít pocit, že jste se z předchozích (raných) zkušeností (a rozchodu) již poučili, ale realita je taková, že stále opakujete stejná rozhodnutí, přičemž doufáte v jiný konec.

Pravděpodobně potkáte svou druhou lásku v pozdním dospívání nebo v polovině dvacátých let. Možná jste se s protějškem seznámili v baru, v místě, kde máte brigádu, nebo přes společného přítele na večírku. Vaše druhá láska přináší hodně bolesti, neboť je stále nevyzrálá, ale díky ní následně dochází k uzdravení a růstu. V této fázi se naučíte určovat hranice a být v lásce prozíravější.

3. láska vašeho života = oddaná, věčná láska

Zasáhne vás, když to nejméně čekáte (často mezi 20. až 30. rokem života.) Třetí lásku charakterizuje hluboké, nevysvětlitelné spojení, které jste dosud nepoznali. Toto je láska, která se mění ve skutečný závazek. S osudovým člověkem se setkáte ve chvíli, kdy máte spoustu času být sami sebou, užíváte si single život a pracujete na budování své sebedůvěry a hodnoty. Daná osoba vás přitahuje, ale je to víc než jen chtíč a romantika. Hluboce vás zajímá, co říká, jak se chová, jaké jsou její zkušenosti, cíle a sny.

Vaše třetí láska může skončit nečekanou tragédií. V tomto případě pravděpodobně úplně zavřete své srdce a/nebo se rozhodnete, že už nechcete být v jiném vztahu. Při troše štěstí to ale dopadne dobře!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7248243/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat