Šavrda: Účast Muchové ve finále je úspěch, byla pár míčků od triumfu

foto Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 49,6 milionu eur): Ženy: Dvouhra - finále, 10. června 2023. Karolína Muchová z Česka.

Praha - Účast Karolíny Muchové ve finále Roland Garros je obrovský úspěch, česká tenistka byla pár míčků od triumfu. Pokud zůstane zdravá, může grandslam vyhrát někdy příště. ČTK to řekl tenisový trenér Vladislav Šavrda, který zápas mezi Muchovou a Polkou Igou Šwiatekovou sledoval na Štvanici se členy I. ČLTK Praha.

Mezi diváky byli jak trenéři a bývalí hráči a hráčky, tak rovněž mladé tenisové naděje, které měly na Štvanici turnaj. Fanoušci doprovázeli důležité vítězné míče potleskem, u těch prohraných vyzdvihovali zejména vynikající údery Šwiatekové. Optimistou byl dlouho bývalý reprezentant Milan Šrejber. "Se Sabalenkovou jsme také házeli flintu do žita, je to pořád hratelné," burcoval ve druhém setu za nepříznivého stavu. Po zápasu zavládlo zklamání, ale přítomní ocenili výkon Muchové.

"Ve finále jsme nejdříve byli skoro v beznaději, protože Muchovou potkala nervozita. To se poprvé v životě stává. Pak se z toho dostala, vypadalo to chvilku dokonce na vítězství. Chyběly možná dva míčky, možná víc," řekl Šavrda. Celkově byla podle něj Šwiateková ve hře konsistentnější. "Muchová měla fantastické chvíle, ale i propady," podotkl. V závěru mohla podle něj hrát roli únava po vyčerpávajícím semifinálovém zápase s Běloruskou Arynou Sabalenkovou.

Šavrda míní, že není sporu o tom, že Muchová patří do první tenisové patnáctky. Jde o to, aby zůstala zdravá. "Vyhrát grandslam je hrozně těžká věc. Sedm zápasů po sobě, tenis se stále více vyrovnává. Ale Muchová je komplexní hráčka s vynikající kondicí a pestrou hrou. Musíme doufat, že její styl jí přinese úspěchy. Třeba už ve Wimbledonu, kde už byla ve čtvrtfinále," uvedl bývalý daviscupový kapitán.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

9°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 9°C

Celá předpověď