Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
10. června 2023 19:22
Čas čtení 0:33

VIDEO: V Česku řádilo další tornádo. Poničilo střechy domů, lidé sdílejí záběry

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Tornádo se objevilo na stejném místě, kudy se prohnalo i před pár měsíci.

V sobotu po poledni se v obci Lubná nedaleko Poličky na Svitavsku objevilo tornádo. Informovala o tom nezisková organizace Czech Thunderstorm Research Association. Lidé na sociálních sítích sdílí snímky a videa, která mají tornádo zachycovat. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) potvrdil, že se skutečně jednalo o tornádo.

10. června 2023 9:12 Čas čtení 1:08 Zázrak: Čtyři děti z Kolumbie přežily pád letadla a měsíc v džungli na vlastní pěst. Jednomu z nich byl jen rok Zázrak: Čtyři děti z Kolumbie přežily pád letadla a měsíc v džungli na vlastní pěst. Jednomu z nich byl jen rok

Podle serveru iDNES se tornádo objevilo kolem 12:30 hodin a trvalo asi 10 minut. Starosta obce Josef Chadima uvedl, že jev poškodil několik místních střech.

Není to přitom poprvé, co se tornádo na tomto místě objevilo. Slabší tornádo se totiž tou samou obcí prohnalo na konci dubna. I tehdy vznikly škody na střechách domů. Meteorologové tehdy oznámili, že tornádo se pohybovalo rychlostí 128 km/h a urazilo asi 500 metrů.

Domů
Sdílet
Diskuse