Cvičení při herní konzoli

10.06.2023 | Trénink

Nedávný technologický pokrok umožnil rozvoj cvičení na herních konzolích z pohodlí domova. Takové cvičení nabízí inovativní a interaktivní způsob, jak si zacvičit. Všechno funguje pomocí technologie snímání pohybu a hráči si mohou vybírat z velkého množství aktivit. Je takové cvičení účinné, a jaké jsou jeho výhody?

Jaké možnosti existují?

Nejoblíbenější herní konzolí na cvičení je Nintendo Wii. S Wii mohou hráči pomocí balanční desky provádět aktivity, jako je jóga, aerobik a posilování. Wii Fit Plus nabízí i pokročilejší cvičení, jako je kruhový trénink a posilování svalů. Navíc je na této konzoli i široký výběr fitness her, které jsou nejen zábavné, ale i účinné. (1)

Další oblíbenou herní konzolí používanou ke cvičení je Xbox, který umožňuje hráčům účastnit se interaktivních her, například tanečních a sportovních. Navíc má také k dispozici mnoho fitness her, které poskytují efektivní cvičení. Hráči mohou také sledovat své pokroky a monitorovat své fitness cíle. (1)

Cvičení na herních konzolích nabízí jedinečný způsob, jak získat fyzickou aktivitu potřebnou k udržení zdraví. Pro některé lidi může být dokonce zábavnější, než běžné cvičení. Vzhledem k tomu, že cvičení je interaktivní, je pravděpodobnější, že hráči vydrží u své fitness rutiny a budou cvičit déle. (1)

Proč cvičit na konzoli

Jednou z největších výhod cvičení na herní konzoli je faktor pohodlí. Díky videohrám se nemusíte starat o to, abyste se donutili jít do posilovny nebo si našli parťáka na cvičení. Stačí vám konzole a několik her a můžete začít. Navíc můžete cvičit svým vlastním tempem, což je skvělé pro ty, kteří mají nabitý rozvrh. (2)

Další skvělou věcí na používání herní konzole ke cvičení je, že je to velmi zábavné. K dispozici je celá řada her, které skvěle fungují jako kardio nebo posilují svaly. Navíc můžete uspořádat soutěže s přáteli nebo rodinnými příslušníky, kteří vás budou motivovat. (3)

Mimo jiné ušetříte také spoustu peněz za posilovnu.  Mnoho her je relativně levných a nemusíte kupovat žádné drahé vybavení.  Za bonus by se dalo považovat také to, že nebudete bojovat s dopravou nebo hledat místo na parkování. (4)

V neposlední řadě může být cvičení na herní konzoli skvělým způsobem, jak si udržet motivaci. Budete mít chuť překonávat svá vysoká skóre nebo zkoušet nové hry, což vám pomůže dodržovat cvičební režim.  Cvičení vám bude rychle utíkat a možná se přistihnete, že jste ani nepostřehli, že nějaké cvičení proběhlo. Pokud tedy chcete vyzkoušet něco netradičního, určitě stojí za to zacvičit si s použitím videoher a spojit příjemné s užitečným. (1)

Zdroje: (1) Názor autora, (2) www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1836955311700054, (3) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1836955311700054, (4) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1836955311700054






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat