Novinky z Barcelony: Odchod trojlístku, příchod hvězd a budoucnost Xaviho?

Novinky z Barcelony: Odchod trojlístku, příchod hvězd a budoucnost Xaviho?

Barcelona za sebou má sezonu dvou tváří. Na podzim to žádná velká sláva nebyla. V LaLize se klub vyloženě trápil a stejně tomu bylo v Lize mistrů, kterou opustil už po základní skupině. Na jaře ale Blaugranas zabrali a došli si pro titul. S jakým arzenálem vyrukují do nadcházejícího ročníku? S Lionelem Messim to podle všeho nebude, protože Argentinec se upsal zámořskému Interu Miami. Kdo by se ale podle goal.com mohl na Camp Nou objevit?  

Vzhledem k ne zcela ideální finanční situaci Barcelony a potřebám dodržovat finanční Fair play, se budou muset nejprve v katalánské metropoli někoho zbavit. Na odstřel má být trio Ansu Fati, Ferran Torres a Franck Kessie.

Ti by mohli místo uvolnit například Joshuu Kimmichovi z Bayernu Mnichov, jenž by se měl stát nástupcem Sergia Busquetse, který dal svému milovanému klubu sbohem.

Další možnou posilou je Ilkay Gündogan z Manchesteru City. Dvaatřicetiletý záložník kroutí poslední týdny svého kontraktu na Etihad Stadium. Kromě Barcelony se o něj ale zajímá i PSG, kde by mohl na trenérskou lavičku usednout Julian Nagelsmann.

Aby u toho ovšem byl u trenér Xavi, bude muset vedení klubu dost možná přitlačit na výplatní pásce. Někdejší vynikající záložník totiž požaduje zvýšení platu o 12 milionů eur, což je nárůst zhruba o dvě třetiny oproti stávajícímu kontraktu.