“Na tenisový kurt se s největší pravděpodobností vracet nebudu. Ten kalendář turnajů je tam poměrně dost nabitý a pro děti by to úplně nebylo. Musela bych je totiž brát s sebou. Možná kdybych měla jen jedno dítě, tak bych o tom uvažovala,” vysvětlila Lucie Šafářová pro Kafe.cz a dodala, že na vrcholový sport nemá už úplně věk.


Na maminku dvou dětí ale rozhodně nevypadá. Stále si udržuje perfektní postavu a nijak se netají tím, že ani po ukončení sportovní kariéry nezanevřela na zdravou stravu. Spolu s manželem tak například po určitou dobu dodržovali nízkosacharidovou dietu.


Pohybových aktivit se navíc tak úplně nevzdala. Kromě svižné chůze s kočárkem se nevyhýbá ani lyžování nebo třeba cyklistice. “S manželem sportujeme pořád docela často,” potvrdila sympatická maminka. Přiznala ale, že po porodu nebylo vůbec jednoduché se ke sportu znovu vrátit. "Musím říct, že když jsem se ke sportu vracela po zranění, a to třeba i dlouhodobějším, bylo to pro mě daleko jednodušší," sdělila před časem pro deník Blesk.


Do sportovních aktivit Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec zapojují nejen své dvě děti, ale také dva starší syny, které má hokejista z předchozího manželství se zpěvačkou Lucií Vondráčkovou. Všechny čtyři děti spolu vychází dobře, a tak jsou rodinné dovolené pro celou rodinu radostné.


Z prázdnin se ostatně plavovlasá tenistka a její nejbližší zrovna vrátili. “Byli jsme u moře v Řecku a bylo to skvělé. Máme se teď opravdu dobře,” řekla pro Kafe.cz Lucie Šafářová.

Související články