Další útok psa na dítě na Plzeňsku. Malý Vašík málem přišel o ucho při oslavách dětského dne

V Heřmanově Huti na Plzeňsku pokousal pes pětiletého chlapce.

Dítě pokousal pes

Další případ dítěte pokousaného psem řeší policisté tentokrát v Heřmanově Huti na Plzeňsku. Pětiletý Vašík byl napaden a vážně zraněn u fotbalového hřiště ve chvíli, kdy běžel se skupinkou dětí kolem psa uvázaného na vodítku u stolu.

Pětiletý Vašík na dětský den, který si s ostatními dětmi užíval na fotbalovém hřišti, asi jen tak nezapomene. „Pes zcela bezdůvodně napadl mého syna tak, že na něj skočil a kousl ho do ucha. To je prokousnuté a zadní část kůže byla odtržena tak, že mu čněla chrupavka. Má 13 stehů. Navíc má přes půl obličeje pohmožděniny od pádu,“ popsal otec napadeného hocha.

ČTĚTE TAKÉ: Horor v obci Krajné. Pes se vrhl na osmiletou dívku, zakousl se jí do tváře

„Naši záchranáři na místě ošetřili pětiletého chlapce s tržnými ranami v obličeji. Následně ho transportovali pozemní cestou do Fakultní nemocnice Plzeň,“ potvrdila CNN Prima NEWS mluvčí Záchranné služby Plzeňského kraje Andrea Divišová.

Incident se odehrál okolo sedmé hodiny večer a nezabránil mu ani fakt, že pes byl na vodítku. „To bylo takové vytahovací vodítko na malý pejsky, ne na tuhle rasu. Pes na něj skočil a povalil ho na zem,“ popsal jeden ze svědků hrůzné události. „Probíhající dítě ho mohlo vylekat buď prudkým pohybem, nebo výkřikem. Pes se lekl a zaútočil,“ vysvětlila možný důvod útoku cvičitelka psů Táňa Holešová.

Pes, který útočil, je podle sousedů plemene americká akita a majitel ho má asi dva roky. Jeho manželka redakci Krimi zpráv řekla, že pes poslouchá a během incidentu byl na vodítku. Případ prošetřuje policie. „Nyní se zabýváme veškerými okolnostmi, případ evidujeme jako přestupek proti občanskému soužití,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Místostarosta Heřmanovy Hutě uvedl, že obec bude řešit zpřísnění vyhlášky o volném pobíhání psů. A to například o ustanovení, že budou muset mít náhubek.

Na Plzeňsku už jde o druhý podobný útok v poslední době. V Holýšově nedávno pokousali rotvajleři malou Sofii. Jeden ze psů na ni zaútočil, když si s nimi hrála. Dívenka skončila se zraněními v nemocnici a má za sebou už dvě operace. „Je to pro nás těžké, máme strach. Ona v noci pláče, já ji beru za ručičku, za nožičku, držím ji, ale ona říká: ‚Ne mami,‘ a má strach, že na ni útočí pes,“ nechala se slyšet Sofiina matka.

Tagy: