so 10.6.2023
Aktuální zprávy

Devatenáctce titul unikl

Zůstali před branami. Baníkovská devatenáctka mistrovský titul nakonec nevybojovala, i když se o něj na Spartě statečně prala. Ostravané dokázali v utkání 30. kola 1. celostátní ligy dorostu odpovědět na vedoucí gól Sparty vyrovnáním, nicméně kýžený vítězný gól, který by Slezany posunul k titulu, nepřišel. Deset minut před koncem naopak pečetila Sparta své vítězství gólem na konečných 2:1.

Ačkoliv se Baník snažil eliminovat úvodní aktivitu Sparty, v 11. minutě prohrával. Na centr z pravé strany si u vzdálenější tyče vyskočil Stárek a hlavou zblízka otevřel skóre.

Baník dokázal vyrovnat a vrátit se do hry. Jiří Koutný z pravé strany perfektní přihrávkou do šestnáctky našel Michala Málka, ten míč nekompromisně napálil do sparťanské branky a bylo to 1:1.

Vyrovnávací gól mladé baníkovce povzbudil, Slezané byli najednou odvážnější i ve hře jeden na jednoho, nicméně stav zůstal do pauzy vyrovnaný.

Na začátku druhého poločasu měla Spartě několik šancí. Jedlička hlavičkoval dvakrát vedle, Rusa vychytal gólman Struhař. Baník se z náporu Sparty vymanil, dostal se do několika nadějných situací, ale tolik potřebná gólová střela nakonec nepřišla. V 79. minutě naopak znovu udeřili domácí, kteří po zisku míče rozehráli rychlou protiakci, a i když se zdálo, že ji Baník ubrání, domácí nakonec míč šťastně do branky Baníku dotlačili.

„Škoda že jsme za stavu 1:1 nevyužili pasáže, kdy jsme byli v lepším rozpoložení. Usilovali jsme o druhý gól, ten ale nepřišel, domácí naopak z brejku podruhé skórovali, a tím se zápas definitivně zlomil,“ řekl po utkání trenér Václav Stráník. „Chci poděkovat všem hráčům, celému týmu a vlastně celému klubu za to, co každý pro tuhle úspěšnou sezonu udělal. My si ji vyhodnotíme a v příští sezoně na ni budeme chtít navázat,“ dodal trenér Baníku U19.


Výsledek:

Sparta U19 – Baník U19 2:1 (1:1)

Branky: 11. Stárek, 79. Michl – 23. Málek

Baník U19: Struhař – Sirotek, Musil, Remiáš, Michlík – Koutný (54. Frolek), Pantok (70. Šudák), Málek – Látal (65. Havran), Diviš (70. Perette), Zelenka.

24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič