Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satková: Být takový kousek za Jessicou mě motivuje makat dál

Kanoistka Gabriela Satková obsadila v pražské Troji bronzovou příčku v závodě Světového poháru. Po něm uvedla, že je ráda, že se postupně přibližuje absolutní světové špičce, kterou v její kategorii ztělesňuje Australanka Jessica Foxová, jež ve své kategorii zvítězila. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Terezy Kneblové a Gabriely Satkové po finále

Za olympijskou šampionkou Foxovou, která měla dvousekundovou penalizaci, zaostala po čisté finálové jízdě o 1,89 sekundy. "Z toho mám radost. Pamatuju, že když jsem začínala, končila jsem za Jessicou třeba o osm sekund. Že jsem o takový kousek za ní, to mě motivuje makat dál a soutěžit s ní více. Jsem ráda, že se na ty holky dotahuju a že už to není jako dříve, kdy jsem byla ráda, že jsem ve finále. Teď jsem ráda, že jsem ve finále a že můžu útočit na medaili," radovala se jednadvacetiletá česká reprezentantka.

Když před třemi lety vyhrála v Praze evropský šampionát, bylo to překvapení i pro ni samotnou. Teď už se necítí mezi elitními kanoistkami tak "vyjukaná". "Pocit benjamínka tam ještě trošku je, ale pomaličku sbírám zkušenosti a už mám pocit, že sem více patřím," svěřila se bronzová medailistka z MS 2021.

Atmosféra domácího závodu v Troji ji pořád nenechává chladnou. Před startem si zpívala písničku Michala Tučného Prodavač. "Musela jsem, komentátor byl hodně slyšet na startu, může vás to trochu rozhodit. Říkala jsem si, že z téhle znám nejvíce textu. Je hodně rychlá," líčila.

Pro odreagování v závodním týdnu jí pomohly i zkoušky, které skládala na Vysoké škole ekonomické v Praze. "Fungovalo to, protože občas, když mám moc času, přemýšlím nad zbytečnými věcmi. Se zkouškami to vyšlo parádně. Jsem moc ráda, že se mi povedly – jak zkoušky, tak závody. To se většinou nepodaří. Jsem na sebe hrdá," pochvalovala si studentka mezinárodního obchodu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články