Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vingegaard znovu ukázal sílu. Na Dauphiné drtivým nástupem ovládl alpskou etapu

Jonas Vingegaard s velkým přehledem vyhrál 7. etapu Critéria du Dauphiné, která vedla přes tři alpské průsmyky. Dán zaútočil pět kilometrů před cílem ve stoupání na Col de la Croix-de-Fer a druhého Adama Yatese porazil o 43 sekund. V celkovém pořadí má loňský vítěz Tour de France před poslední etapou na Brita náskok 2:11.

Jonas Vingegaard vítězí na Dauphiné
zdroj: Twitter @JumboVismaRoad

Na úpatí finálního stoupání do průsmyku Croix-de-Fer dostihl peloton tažený týmem Jumbo-Visma posledního uprchlíka Victora Campenaertse. Belgičan výhrami na předchozích dvou klasifikovaných vrcholech získal 30 bodů a pro závěrečnou etapu se oblékne do dresu pro nejlepšího vrchaře.

Tempo ještě zvýšil 5,5 kilometru před cílem Attila Valter a o chvíli později do akce sám vyrazil jeho lídr Vingegaard. Dánského cyklistu ve žlutém trikotu nedokázal nikdo následovat, cílem na vrcholu projel s náskokem 43 vteřin na druhého Adama Yatese. Třetí místo bral Jai Hindley.

Yates se v celkové kvalifikaci posunul na druhou příčku před v etapě čtvrtého Bena O'Connora. Brit z UAE Emirates ztrácí na Vingegaarda 2:11, Australan za stáj AG2R je třetí s mankem 2:24.

Šestadvacetiletý Vingegaard po nedělní osmé etapě s nejvyšší pravděpodobností generálku na Tour poprvé v kariéře ovládne, vloni k vítězství pomohl stájovému kolegovi Primoži Rogličovi a sám skončil celkově druhý.

Cyklistický etapový závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 7. etapa (148 km):

 1. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) 4:15:47, 2. Yates (Brit./SAE Emirates) -41, 3. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -53, 4. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën) -1:04, 5. Poole (Brit./DSM), 6. Haig (Austr./Bahrajn Victorious) oba -1:10.

Průběžné pořadí: 1. Vingegaard 25:22:18, 2. Yates -2:11, 3. O'Connor -2:24, 4. Hindley -2:36, 5. Haig -3:04, 6. Martínez (Kol./Ineos Grenadiers) -3:27.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články