Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Královskou etapu Závodu míru vyhrál Dalby, Novák zapsal páté místo

Horskou druhou etapu Závodu míru pro jezdce do 23 let zvládl nejlépe dánský cyklista Simon Dalby. Závodník týmu Uno-X porazil v dojezdu do Červenohorského sedla o sekundu Francouze Antoina Hubyho. Nejlepší Čech Pavel Novák byl pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Dalby byl v Červenhorském sedle nejrychleji, Novák dojel pátý

Druhá etapa, ale s prologem už třetí den závodu zavedl cyklisty z Bruntálu přes Rýmařov a Loučnou nad Desnou až do Červenohorského sedla. Na peloton čekalo 129 kilometrů a také více než 2800 metrů převýšení.

Dalby si z pelotonu, který v závěru dostihl uprchlíky, poradil s Hubym a třetím Portugalcem Alfonsem Euláliem. Ve 20 letech získal svůj doposud největší úspěch v kariéře. Čech Pavel Novák projel cílem jako pátý s 13 sekundami ztráty.

"Bylo to dnes hodně těžké, na konci to bylo hodně do kopce. Ale náš tým dobře spolupracoval, takže jsem za dnešní výsledek rád," uvedl Novák. V pátek se zapletl do hromadného pádu a v celkovém hodnocení je až čtyřicátý. "Jsem z toho trošku naražený, ale je to v pohodě," řekl osmnáctiletý jezdec.

Francouz Huby nově vede celkovou klasifikaci, má ale stejný čas jako Dalby. Dosavadní lídr závodu Pierre Gautherat odpadl 28 kilometrů před cílem a dojel na 70. místě. Nejlepším českým cyklistou v závodě je se ztrátou 38 sekund devátý Karel Camrda.

Závod míru cyklistů do 23 let - 2. etapa: Bruntál - Červenohorské sedlo (129,1 km):

1. Dalby (Dán.) 3:28:19, 2. Huby (Fr.) -1, 3. Eulálio (Portug.) -3, ...5. Novák -13, 9. Camrda -24, 24. Přidal (všichni (ČR) -2:15.

Průběžné pořadí: 1. Huby 6:30:15, 2. Dalby stejný čas, 3. De Cassan (It.) -14, ...9. Camrda -38, 30. J. Ťoupalík -4:54, 34. Kadlec (oba ČR) -6:29.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články