Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Třetí ročník závodu L'Etape zvládli nejlépe Otruba a Slámová

V pořadí 3. ročník závodu L'Etape Česká republika ovládl pětadvacetiletý jezdec ATT Investments Jakub Otruba. Mezi ženami poprvé zvítězila dvaadvacetiletá Denisa Slámová.

Je nám líto, video expirovalo.
Závod L'Etape vyhráli Otruba a Slámová

Už potřetí dal závod L'Etape šanci i cyklistickým amatérům přiblížit se k atmosféře Tour de France – ať už třeba v muzeu Staré dámy nebo přímo na trati. Ta letos zavedla peloton do křivoklátských lesů na západ od Prahy. Na třech vzdálenostech se objevilo tři tisíce závodníků včetně známých osobností.

"Mám za sebou všechny tři ročníky a ten letošní jsem si užila suverénně nejvíc. Jednak jsem se na základě těžkého soustřední v minulém týdnu rozhodla pro pohodové tempo včetně autogramiády na trati, jednak se opět posunula úroveň organizace a atmosféra podél celé trasy," zhodnotila dvojnásobná vítězka závodu Martina Sáblíková.

S nejdelší trasou o délce sto čtyřicet dva kilometrů si nejlépe poradil Jakub Otruba. Několikanásobný mistr republiky v juniorských kategoriích se utrhl do úniku už po čtyřiceti kilometrech, ve vedení se udržel a užil si i triumfální dojezd na pražský Strahov. Mezi ženami slavila s více než desetiminutovým náskokem Denisa Slámová, loňská česká šampionka v časovce.

L'Etape Czech Republic by Tour de France, 3. ročník (142 km):

Muži: 1. Otruba (ČR) 3:37:48, 2. Dina (Maď.) -1:48, 3. Fiala (ČR) -1:56.

Ženy: 1. Slámová 3:00,26, 2. Hovorková -10:34, 3. Macháčková (všechny ČR) -13:39.

Zdroj
ČT sport, letapeczech.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články