Dům dostupného bydlení má ještě dva volné byty, Brod pro ně hledá nájemce

  16:32
Město Havlíčkův Brod hledá nájemníky do nově postaveného Domu dostupného bydlení. Ze čtrnácti menších bytů s terasou zůstaly volné poslední dva. Zájemci se mohou hlásit na radnici. Splnit ale budou muset některé podmínky. Především musí být spjati s Havlíčkovým Brodem.

Dům dostupného bydlení stojí na sídlišti Rozkoš. Potřebným nabízí dvanáct sociálních bytů, zbylé dva jsou určeny běžným nájemníkům. | foto: Archiv Městského úřadu Havlíčkův Brod

Volné jsou dva malé byty 1+kk o ploše 34 metrů čtverečních a o čtyři metry větší 2+kk. „Ke každé bytové jednotce náleží terasa. Byty jsou vybaveny kuchyňskou linkou s digestoří, varnou deskou, troubou, myčkou na nádobí a lednicí. V koupelně je sprchový kout, závěsný WC, umyvadlo a připravené napájení pro pračku,“ uvedla mluvčí radnice Alena Doležalová.

Měsíční nájemné v režimu sociálního bydlení je stanoveno podle nařízení vlády na 73,97 koruny za metr čtvereční. „Nepožadujeme před uzavřením smlouvy složení peněžité jistoty,“ podotkla Doležalová.

Nájemní smlouva město s vybranými zájemci uzavře na půl roku s možností dalšího prodloužení maximálně na dva roky. „Opětovně lze nájemní smlouvu uzavřít až po posouzení, zda si nájemce nemůže zajistit vyhovující bydlení na trhu,“ upozornila mluvčí.

Nabídku na pronájem může podat pouze občan České republiky, který je nějakým způsobem spjat s Havlíčkovým Brodem, nemá vůči městu dluhy a není vlastníkem žádné nemovitosti určené k bydlení. Více informací podá a žádosti eviduje ekonomický odbor městského úřadu.

Dům dostupného bydlení město dostavělo v závěru loňského roku. Jedná se o třípodlažní bezbariérovou bytovku s celkem čtrnácti malometrážními byty vybavenou výtahem. Stojí na novém sídlišti Rozkoš. Bytovka přišla na 29 milionů korun, z toho 18 milionů činila státní dotace. Pro sociální účely je určeno dvanáct bytů, zbylé dva město pronajímá za tržní nájemné.

22. března 2023

Autor: