Hlavní obsah

Kvalita, která tu dlouho nebyla. Elitní Češi si to rozdají o titul i pozici jedničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už tento pátek 16. června v pražské hale Královka dojde v rámci turnaje boxerské stáje Patron Boxing k titulové bitvě křížové divize. Český mistr Vasil Ducár v roli obhájce pásu změří síly s vyzyvatelem Viktorem Trushem, který je na tom ve světovém žebříčku o jedno místo lépe (53. pozice) než právě jeho příští soupeř. Jinými slovy – podobně kvalitní zápas v Česku dlouhou dobu nebyl.

Foto: Matěj Třasák

Vasil Ducár bude znovu obhajovat titul v křížové divizi.

Článek

„Až v zápase se uvidí, jestli to bude můj nejtěžší zápas o český titul," začíná Ducár s tím, že v minulém roce porazil bez větších problémů hned tři české vyzyvatele. „Žebříčkově je ale Viktor nejvýše postavený a tím pádem i papírově nejtěžší soupeř. Chci vyhrát, protože jsem si už na post české jedničky zvykl, chci to potvrdit," pokračuje zkušený rohovník.

Ducár si uvědomuje, že případné vítězství by ho znovu udělalo nejvýše postaveným českým boxerem ve světovém žebříčku. Navíc by mohl proklouznout i mezi elitní čtyřicítku. „Hlavně bych měl blíže k dalším velkým světovým titulovým zápasům. Nejdříve se ale musím soustředit na páteční zápas," uvědomuje si šampion.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Příprava na další titulovou bitvu byla pestrá. „Byla výjimečná, protože Trush boxuje v otočeném gardu, takže jsem hledal sparingpartnery s tímto postavením. Trénoval jsem proto i se svým posledním soupeřem Džemalem Bošnjakem z Bosny a Hercegoviny," připomíná Ducár, který několik dnů před zápasem nemusí řešit váhu.

„Váhu musím doladit jenom esteticky v řádek stovek gramů, takže už ji mám. Mám vymyšlenou i taktiku, ale nechci ji předem prozrazovat, a navíc se taktika často mění po prvním úderu v zápase," připomíná. Do pražské haly Královka tradičně přijde i rodina a známí. Ducár proto touží předvést prvotřídní výkon. „Hlavně se chci soustředit na svůj výkon. To je všechno, co potřebuju a chci vědět. Musím boxovat tak, aby soupeř boxoval podle mě," pokračuje elitní český boxer.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patron Boxing (@patronboxing)

Na turnaji boxerské stáje Patron Boxing se bude bojovat ještě o jeden titul. Ve váhové kategorii do 102 kg, kde bude ve hře čtvrt milionu korun, se proti sobě postaví vyzyvatel Lukáš Fajk proti velezkušenému Václavu Pejsarovi. „Hodně atraktivní zápas, kde budou létat těžké bomby. Sám jsem zvědavý a těším se, jak to bude vypadat," zajímá Ducára.

Veřejné vážení boxerů je na programu ve čtvrtek v pražském nákupním centru Palladium od 16:00. Galavečer začíná v pátek od 18:00 ve zmíněné hale Královka. Vstupenky na galavečer jsou stále k dispozici.

Reklama

Související témata: