bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Senators mají nového majitele. Logistického magnáta, jehož srdce hoří pro Montreal

14. června 2023, 8:00

David Zlomek

Další rébus je v NHL vyřešen. Ottawa našla nového majitele. Nebude z Hollywoodu, jak to dlouho s Ryanem Reynoldsem vypadalo. Bude z Toronta, odkud pochází Michael Andlauer, který patří k velkým hráčům na poli přepravy a logistiky.

Andlauer a jeho investiční skupina zaplatí za klub, který v roce 2003 koupil Eugene Melnyk za 92 milionů dolarů, téměř jednu miliardu dolarů. Očekává se, že podepsaná smlouva bude zahrnovat 10 % akcií pro Melnykovy dcery Annu a Olivii. 

„Moje rodina a já jsme velmi nadšeni, že můžeme být součástí hokejového klubu Ottawa Senators. Fanouškovská základna Senators je jednou z nejvášnivějších v lize. Jsem nadšený, že budu moci posunout úspěchy klubu na ledě i mimo něj na další úroveň. Krátkodobá i dlouhodobá budoucnost týmu je neuvěřitelně zářivá a já se těším, až poznám tým, fanouškovskou základnu a komunitu,“ zářil po potvrzení Andlauer, jenž zbohatnul hlavně v oblasti zdravotnické dopravy.

Zámořská média popisují Andlauera jako zarytého hokejového fanouška, kterého nezajímá ani tak realitní a finanční aspekt této transakce, jako spíše přivedení Stanley Cupu do Ottawy. 

Z Andlauerova příběhu bude možná jednou dobrý film. Andlauer se narodil ve Francii a vyrůstal v Montrealu jen se svou maminkou.

Jednou dostal k Vánocům dres Montrealu. Neměl číslo, a tak na něj Andlauer pomocí hokejové pásky nalepil na zadní stranu číslo 10 jako poctu Guyi Lafleurovi. O tom, že vyroste a jednoho dne se stane spolumajitelem svých milovaných Habs, asi ani nesnil.

Ale stalo se! Od roku 2009 držel deset procent akcií tradičního klubu (těch se teď musí logicky vzdát). V hokeji byl ale byznysově zainteresovaný už dříve. V roce 2002 koupil klub Hamilton Bulldogs, tehdejší farmu Canadiens. Ten v roce 2015 prodal, nicméně následně koupil Belleville z ontarijské juniorky a přesunul ho právě do Hamiltonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.