titulní strana > tisková zpráva
Cykloodpoledne nabídne zábavu i osvětu
14. června 2023 12:54
KOPŘIVNICE (Město Kopřivnice) - Ve čtvrtek 15. června v 16 hodin ožije kopřivnický sad E. Beneše zábavným Cykloodpolednem. Zváni jsou zejména malí sportovci na kolech a odrážedlech, pro něž budou připraveny oblíbené Cyklohrátky. Součástí však budou také ukázky první pomoci, symbolické ukončení kampaně Do práce na kole a nakonec i posezení u ohně s kytarou.

Cyklohrátky, které spoluorganizují členové CykloArt Bike clubu Kopřivnice, začnou v 16 hodin registrací závodníků, samotný start je plánován o 30 minut později. „Závodníci pojedou ve čtyřech věkových kategoriích, přičemž tři budou pro kola a jedna pro odrážela - nebojte se tedy přijít i s menšími cyklisty. Každé startující dítko obdrží sladkou odměnu a ta nejlepší v každé kategorii také diplomy a tašky s pěknými cenami,“ láká za organizátory Ivana Holubová.

Jelikož Cykloodpoledne je součástí kampaně Dny bez úrazů, bude na programu také přednáška první pomoci, která by měla začít v 17 hodin. Především o pomoci při úrazech, které mohou vzniknout právě na kole, bude mluvit expertka Zdravotnické záchranné služby. Připraveny budou rovněž názorné ukázky a představení mobilní aplikace Záchranka, jež člověku v nouzi umožňuje jednoduchým způsobem přivolat záchrannou službu.

Na 18 hodin je plánováno symbolické ukončení letošní kampaně Do práce na kole s odměňováním vítězů. Po celé odpoledne bude probíhat odborné vyšetřování znamének, měření tělesných hodnot či cévního věku. Děti se mohou těšit na jízdu na oslících. Po 19. hodině budou moci zájemci posedět u ohně s doprovodem kytary a případně si opéct vlastní špekáčky.

Akce je součástí projektu KOPRtoUR, který je spolufinancován z dotace Moravskoslezského kraje na Podporu dobrovolných aktivit v oblasti udržitelného rozvoje a místní Agendy 21.
Další tiskové zprávy:
2. května 2024 09:16
2. května 2024
30. dubna 2024 14:34
30. dubna 2024 14:25
30. dubna 2024 10:49

Online diskuse
Přehled dosavadních příspěvků
 DatumAutorNázev

< zpět na titulní stranu

Reklama