(VIDEO) Zastupitelé Počátek tajně vyjádřili sympatie větrným elektrárnám

Červnové jednání zastupitelstva města Počátky přineslo i tajné hlasování zastupitelů o sympatiích k větrným elektrárnám. Informace o hlasování ani oficiální výsledek se nemají nikde objevit, ani v oficiálním zápise z jednání zastupitelstva obce.

O městě: Počátky

Hlasování zastupitelů vyvolala místostarostka obce Marie Hrnčířová. A dopadlo překvapivě jednomyslně ve prospěch výstavby větrných elektráren. Jednomyslné hlasování je v zastupitelstvu města Počátky velmi výjimečné, zastupitelstvo je rozdělené na koalici vedené starostou Karlem Šteflem a opozicí s mluvčí Miroslavou Hromasovou.

Nedávno se konala podobná anketa mezi obyvateli města Počátky, které se zůčastnilo kolem sto třiceti místních občanů. O patnáct hlasů zvítězil negativní názor na výstavbu větrných elektráren.

Už rok přitom jedná firma WEB energie o možnosti výstavby větrných elektráren na katastru obce. Zájem má i společnost ČEZ Obnovitelné zdroje. A opatrný zájem připustil i další údajně soukromý investor.

Zdlouhavá jednání a opatrný přístup města Počátky k nabídce výstavby větrných elektráren může vést až ke ztrátě zájmu soukromého investora o dohodu s městem a přesunem investice kamkoliv jinam v okolí města Počátky. V takovém případě by obyvatelům města Počátky zbyl jen pohled na točící se vrtule větrných elektráren, které ale vydělávají zisk pro někoho jiného.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů