Lehečka druhou výhru na trávě nepřidal, ve Stuttgartu prohrál s Tiafoem

14. 6. 2023, 19:28
Aktuality 5
ATP STUTTGART - Jiří Lehečka ve Stuttgartu na svou premiérovou výhru na trávě nenavázal. Ve druhém kole turnaje kategorie ATP 250 český tenista nenašel recept na servis světové dvanáctky Francese Tiafoea z USA, kterému podlehl 6:7, 4:6.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka měl v úvodu sezony životní formu. Na Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech a o měsíc později v Dauhá byl pětkrát jediný míček od premiérového finále na turnajích ATP. Po nevyužitých mečbolech však přišel propad formy a v posledních týdnech i potíže s pravou nohou.

Tento týden si na čtvrtý pokus připsal premiérovou výhru na trávě, když ve Stuttgartu porazil Marcose Girona a oplatil mu vyřazení z French Open. Druhého Američana už ale vyřadit nedokázal, s nasazenou dvojkou Francesem Tiafoem prohrál 6:7, 4:6.

Českého tenistu v úvodu zápasu limitovaly bolesti pravého kolena, přesto s papírovým favoritem držel krok a za stavu 4:4 měl dokonce brejkbol. Ale nevyužil ho, v tie-breaku prohrál šest míčků po sobě a úvodní dějství prohrál.

Za stavu 6:7 a 4:4 Lehečka poprvé při svém podání ztratil víc jak dva fiftýny, světové dvanáctce nabídl i jediný brejkbol a o podání poprvé přišel. Vzápětí měl ještě dvě šance na rebrejk, ale Tiafoe odpověděl útočnou hrou a esem a při druhém mečbolu první vzájemný duel ukončil.

Před Wimbledonem je 37. hráč světa Lehečka přihlášen ještě na prestižní podnik ATP 500 v londýnském Queen's Clubu.

Osmifinalista loňského Wimbledonu Tiafoe i ve čtvrtfinále narazí na soupeře, který si teprve tento týden připsal premiérovou výhru na trávě. Ital Lorenzo Musetti v Německu uspěl dokonce i podruhé, po Chorvatu Bornu Gojovi si dnes i díky odvrácení všech sedmi brejkbolů poradil ve dvou setech také s Francouzem Grégoirem Barrérém.

Do travnaté části sezony nevstoupil přesvědčivě 14. hráč světa Hubert Hurkacz. Polský vítěz loňského podniku v Halle a semifinalista předloňského Wimbledonu udolal bez jediného brejku 4:6, 7:6, 7:6 japonského kvalifikanta a člena druhé světové stovky Josukeho Watanukiho a po více než třech měsících postoupil do čtvrtfinále. V něm změří síly s Australanem Christopherem O'Connellem.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 795.730 eur
středeční výsledky (14. 06. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tiafoe (3-USA) - Lehečka (ČR) 7:6 (7:2), 6:4
Hurkacz (4-Pol.) - Watanuki (Jap.) 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5)
Musetti (6-It.) - Barrére (Fr.) 6:3, 6:3
O'Connell (Austr.) - Sonego (It.) 7:6 (7:5), 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

5
Přidat komentář
Krisboy
Hlavně se neuštvat před Wimbledonem smile
Reagovat
hanz
Mária Sakča už jezdí extra pouťáky, aby ten titul nějaký urvala a vono né a né.smilesmile
Reagovat
Blondie
:(
Reagovat
Fandina
Škoda. Zdálo se mi, že Jirka hrál málo odvážně. Ale jak hrál se mi líbilo, jen ta výhra chybí.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist