Nová éra? Rytíři podepsali mladíka, byl u toho i Jágr: Něco neskutečného

Josef Trojna | Foto: rytirikladno.cz

Temné období prožívá kladenská mládež, Rytíři chtějí po její transformaci načít novou kapitolu. I proto nyní ohlásili podpis smlouvy s teprve sedmnáctiletým obráncem Josefem Trojnou.

Kladno v návaznosti na silně neúspěšné roky, podtržené pádem z juniorské extraligy a úbytkem hráčů napříč kategoriemi, zrušilo Pracovní zálohy a mládežníci teď už budou hrát výhradně za Rytíře. Řada talentů odešla, přesto je v organizaci stále i řada hráčů s perspektivou.

Klub věří, že sedmnáctiletý zadák Josef Trojna tuto perspektivu naplní, a proto s ním podepsal dlouhodobou profesionální smlouvu.

„Je tady spousta hráčů, kteří mají před sebou slibnou budoucnost, ale musí se na nich pracovat,“ uvádí sportovní manažer kladenské mládeže Jiří Burger pro klubový web.

„Podpisem smlouvy s Josefem Trojnou navazujeme na naši vizi. Chceme dát co nejvíce příležitosti mladým hráčům, a především našim odchovancům. Pepa si svými výkony a přístupem řekl o dlouhodobou smlouvu,“ říká dále.

„Chceme dát co nejvíce příležitosti mladým hráčům, a především našim odchovancům.“

Trojna, který absolvuje kompletní letní přípravu s kladenským A-týmem, teprve letos opustil dorosteneckou kategorii. A vzhledem ke zmiňované transformaci je i lehce paradoxní, že ještě v sezoně 2021/22 se do prvního dorosteneckého týmu v Kladně „nevešel“ a oblékal dres PZka, jasně nejhoršího týmu elitní soutěže.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Od té chvíle ale ušel velký kus cesty. V uplynulém extraligovém ročníku nasbíral ve 30 utkáních za Rytíře 27 kanadských bodů (11+16). Čtyřikrát se objevil i v ligové juniorce.

Teď má jistotu, že na svůj další růst v organizaci dostane potřebný klid. „Jsem za to moc vděčný. Kladno je hokejové město, tradiční extraligový klub a já jsem rád, že tady můžu být a nadále se jako hokejista i člověk zlepšovat,“ citují stránky Rytířů 187 centimetrů vysokého mladíka.

„Kladno je hokejové město, tradiční extraligový klub a já jsem rád, že tady můžu být.“

V tuto chvíli má ještě daleko k tomu, aby se probojoval do základní sestavy kladenského áčka a mohl si případně zahrát s Jaromírem Jágrem. Legendární majitel Rytířů alespoň nechyběl u toho, když Josef Trojna podepisoval smlouvu.

„Jako malý jsem se na něj koukal v televizi a teď vedle něj sedím, podávám si s ním ruku a podepisuji smlouvu. Je to něco neskutečného,“ rozplývá se mladý obránce, který nechce usnout na vavřínech. „Musím na sobě neustále pracovat,“ uvědomuje si.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz