Park v Otrokovicích obsadí jogíni, přijďte si zacvičit spolu s nimi

regiony

Oslavit mezinárodní den jógy, užít si krásný den, zacvičit si i zrelaxovat. To vše bude možné již 21.června v parku před poliklinikou. Akce pod názvem „Jóga v parku“ se koná pod záštitou starostky města Otrokovice Hany Večerkové a zvána je široká veřejnost.

Park v Otrokovicích obsadí jogíni, přijďte si zacvičit spolu s nimi
Z plakátu k akci
16. června 2023 - 07:30

Mezinárodní den jógy byl stanoven předsedou Valného shromáždění OSN Samem Kutesom na 21. června s cílem zvýšit povědomí o mnoha výhodách cvičení jógy. Jóga tak získala od OSN oficiální podporu v oblasti globálního zdraví, harmonie a míru. Začala se také psát první kapitola každoročních oslav. V Otrokovicích se cvičení pod širým nebem v této souvislosti uskuteční již podruhé.

„Loňský ročník se velmi vydařil. Jogíni i občané, kteří přišli jen ze zvědavosti, cvičili v parku pod širým nebem a v podvečer tancovali při překrásné, řecké hudbě. Cítili jsme úžasnou atmosféru pohody a přátelství,“ zavzpomínala na první ročník Jógy v parku v Otrokovicích Lenka Vychodilová, organizátorka akce s tím že výhodou celodenního otevřeného cvičení je, že si tak lidé mohou vyzkoušet, co jóga obnáší a jogíni, kteří již cvičí, mají zase možnost vyzkoušet si jógu s novými lektory a objevit třeba také nové druhy cvičení.

Jóga ale není jen cvičení. Jde o celkový pohled na svět s nadhledem, způsob relaxace a především celkový životní styl. „Lidé co chodí cvičit jógu, pracují na svém zdraví. Mají aktivní přístup k životu a nečekají na povel lékaře, aby začali se svým zdravím něco dělat. Pečují o sebe, udržují se ve formě. Vidím to na lidech v kurzech, kteří mi často hlásí, jak bez problémů procházejí preventivními prohlídkami u lékaře. Z toho mám vždy největší radost. Je to odměna za naši společnou práci,“ vyzdvihla Lenka Vychodilová, která je lektorkou „Jógy krok za krokem“  a dodala, že jóga je vhodným cvičením pro všechny generace. „V kurzech mám i účastnici, které je přes 80 let. Je dokonalým důkazem toho, že i v tomto věku může být člověk bystrý a čiperný,“ dodala s úsměvem organizátorka akce. 



Cvičení probíhá ve 30-minutových blocích, mezi kterými je přestávka. Cvičení i tance jsou volně přístupné veřejnosti. Těší se na vás učitelé jógy a zdravotních cvičení z Otrokovic.

Organizátorem akce je "Jóga krok za krokem". Pořádáno pod záštitou starostky města Otrokovice Hany Večerkové a ve spolupráci s městem Otrokovice a Otrokovickou Besedou.

Zlínskénovinky.cz informovala Lenka Vaculová, tisková mluvčí města Otrokovice.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:meu otrokovice)



Anketa

Kdo podle vašeho názoru tříští a radikalizuje naši společnost?