Že by se z Tater stalo stabilní útočiště pro tuzemské romantické komedie? Ale co by ne, slovenské hory na to posbíraly krásy dost, a navíc tato lokalita vybízí k osvědčené a publikem oblíbené přeshraniční spolupráci. Proto jen chvíli po Ženské na vrcholu a dvou filmech o Šťastném novém roku vtrhla před publikum veselá společnost s touhou přesvědčit, že láska i smolík nechodí po horách, nýbrž po lidech. V jejím čele stojí výkvět československého mládí: Anna Fialová, Natalia Germani, Marek Lambora a mnozí další.

Zdroj: Youtube

Jeden průšvih, jeden den

„Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne, který divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy,“ přibližuje snímek režisér Jakub Machala, celovečerní debutant a dvojnásobný držitel ceny Anděl za videoklip roku. Navzdory množství pohledů ale stojí v centru všeho vždy jedno místo a jedna výjimečná událost, která se poněkud zvrhla.

Související články

Jak si půvabná nevěsta Alex naplánovala, měl být onen den s velkým D dokonalý. Také proto měla její svatba proběhnout v malebném podhorském hotýlku, který je v reálném světě k nalezení nedaleko Popradu. Rodina už je na místě, přátelé též, vrcholí přípravy i shon. A pak se najednou po divoké noci ztrácí budoucí novomanžel, což je voda na mlýn neurotické matce, detektivkami popletenému otčímovi i dívčině biologickému otci, který je až provokativně nenápadný, třebaže to byl on, kdo naposledy mluvil s ženichem. Pozoruhodných figurek na orloji je ale daleko víc. A rozhodně nikde není psáno, že všechno dopadne dobře v komedii, která není zdaleka tak jalová, jak by se mohlo zdát na první pohled.

Shrnutí: Láska hory přenáší

Že to u nás nejde bez trapnosti a křeče? Nápaditá komedie netlačí na pilu, a tím vítězí.

VOYO

Premiéra na Voyo: červen

Komedie

Česko/Slovensko2022

Hrají: Anna Fialová, Natalia Germani, Marek Lambora, Richard Stanke, Csongor Kassai, Noël Czuczor

Režie: Jakub Machala

90 min

Zdroj: časopis TV Streaming

Související články