České Radiokomunikace opravují Praděd

České Radiokomunikace

Vysílač Praděd na vrcholu stejnojmenné hory, nejvyššího vrcholu Hrubých Jeseníků, prochází v tuto dobu opravami. Probíhá úprava nátěru dříku (těla) vysílače. Kvůli pracem je část prostoru okolo vysílače ohrazená zábranami, vstup do objektu hotelu a vyhlídky je zajištěný speciálními koridory.

 


 

Venkovní práce na vysílači Praděd je možné provádět prakticky jen v letních měsících, protože povětrnostní podmínky jindy jejich provedení neumožňují. V tu dobu zároveň směřuje na vrchol největší počet návštěvníků. Snahou CRA je umožnit co nejhladší souběh prací a turistické sezony. Harmonogram prací je proto například uzpůsoben provozu pravidelné linky autobusu, která bude mít vždy ve středu umožněný příjezd i parkování a práce budou po tu dobu přerušeny.

 

Objekt hotelu a vyhlídky zůstává rovněž přístupný, na místě byly vybudovány dva koridory pro vstup i odchod návštěvníků.

 

Opravy potrvají do konce srpna.

 

Petra Miterová




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

TOPlist