InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bikefest Hluboká Kooperativy startuje už v sobotu

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - Série závodů Kolo pro život patří mezi největší podniky cyklistické sezóny. Klání probíhají napříč celou Českou republikou a v sobotu 17. června v 9 hodin ráno se milovníci cyklistiky sjedou do Hluboké nad Vltavou, aby zde poměřili síly v atraktivním terénu, ale také si užili bohatý sportovní, zábavný a hudební program ve Sportovně-relaxačním areálu Hluboká.

Poznat jižní Čechy z cyklistického sedla mohou všichni zájemci, kteří se v sobotu zúčastní očekávané akce Bikefest Hluboká Kooperativy. Závodníci si mohou vybrat ze dvou tratí B a C, které startují od kostela. Trasa B měří 54 kilometrů a má 1002 výškových metrů, trasa C je dlouhá 35,5 kilometrů s převýšením 760 metrů. Nebude chybět ani trasa D, tzv. Family jízda s délkou 15 km a převýšením 12 m.

Start rodinného závodu je přímo ze Sportovně- relaxačního areálu a vede oblíbenou stezkou kolem Vltavy do Budějovic a zpět. „Kolo pro život je projekt pro širokou veřejnost. Hledáme po celé ČR vhodné lokality, které kombinují rodinné a sportovní zázemí, krásné tratě a zajímavé okolí. Jsme moc rádi, že naše další kroky vedou právě na Hlubokou a do jihočeského kraje, kde jsme našli fantastické podmínky a skvělou spolupráci s krajem, městem i sportovním areálem. Věříme, že Bikefest Hluboká bude během pár let výstavní skříní projektu Kolo pro život," říká jeden z organizátorů Tomáš Pravenec, ředitel Petr Čech Sport.

Pro závodníky se otevírá obora Lesů ČR

V rámci akce bude registrovaným účastníkům KPŽ exkluzivně otevřena obora Lesů ČR, která patří k nejvýznamnějším lokalitám české myslivosti. Celé území je orograficky členité s jedinečnými lesními ekosystémy starých smíšených porostů. Tyto lovecké revíry se mohou pochlubit špičkovým chovem zvěře, jako jsou jeleni, srny, daňci, mufloni a černá zvěř.

„Jsem rád, že účastníkům závodu Kola pro život otevíráme v jižních Čechách další destinaci. Hlubocká obora nabízí tratě, které nejsou běžně k návštěvě, to je další rozměr, který kromě sportovního zážitku má projekt cyklistům přinášet," uvádí Pavel Klíma, náměstek hejtmana pro školství a sport.

Spousta zábavy pro všechny návštěvníky

Na své si mohou přijít nejen závodníci, ale i jejich doprovod. Závod bude provázet atraktivní zábavný a hudební program až do večerních hodin. Pro návštěvníky je zajištěné speciální parkování, a navíc mohou využít 30% slevu na ubytování na pátek a neděli ve Sportovně- relaxačním areálu Hluboká, kde se akce odehrává.

V areálu návštěvníci najdou také adrenalin park (lanový park a dětský lanáček, adrenalinové atrakce i pro nejmenší), adventure minigolf, plážový volejbal a mnohá další lákadla. Cyklistickou podívanou lze spojit i s návštěvou atraktivních míst v lokalitě, jako je prohlídka impozantního zámku Hluboká, zdolání nejdelší ferraty v České republice Ferrata Hluboká, anebo obdivování zvířat v jihočeské ZOO Hluboká, kde mají účastníci podniku Bikefest Hluboká Kooperativy 20% slevu na vstupné.

Přijďte se registrovat

„Věříme, že se závod Kola pro život v Hluboké nad Vltavou stane tradiční akcí, která oživí cestovní ruch, jenž je pro město důležitý, ale podpoří i aktivní pohyb dětí a dospělých," dodává David Šťastný, předseda Turistické oblasti Budějovicko. Stále je možné se na závod registrovat, a to i na místě ve Sportovně-relaxačním areálu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace