RECEPTY Z KUCHYNĚ: Koka roláda

RECEPTY Z KUCHYNĚ: Koka roláda

 

5 vajec. 6 lžic krupicového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa

Krém: 3 dl mléka, 1 balíček kokosového pudinkového prášku, 3 lžíce krupicového cukru, 1 kostka másla, rum

Dále: 1 balíček Koka sušenek, rum

Postup receptu

1) Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, přidáme mouku smíchanou s kakaem a promícháme.

2) Těsto natřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a upečeme. Po upečení i s papírem stočíme a necháme vychladnout.

3) Mezitím si připravíme krém. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme za stálého míchání hustý pudink. Změklé máslo utřeme do pěny, postupně vešleháme prochladlý pudink a ochutíme rumem.

4) Po vychladnutí rozvineme, papír sloupneme, plát potřeme 3/4 krému, na krém naskládáme Koka sušenky, které pokapeme rumem, a pevně stočíme. Povrch rolády potřeme zbytkem krému.

5) Vychlazenou roládu nakrájíme na plátky.

Varianty
Místo Koka sušenek použijeme do náplně jahody či jiné čerstvé nebo kompotované ovoce.
Roládu potřenou krémem posypeme nastrouhanou čokoládou.
Roláda bude vypadat pěkně, ozdobíme-li ji obarveným kokosem.

 

Recept a foto z knihy Aleny Doležalové Moučníky, které se vždy povedou, www.dona.cz

FB – Nakladatelství DONA s.r.o


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře