Vetřelci útočí, smrt číhá na každém kroku. Trailer na Aliens: Dark Descent slibuje hororovou akci

Foto: Focus Entertainment

Zatímco na dalšího filmového Vetřelce si počkáme ještě rok, dlouhé chvíle může všem fanouškům série zpříjemnit očekávaná strategická akční hra Aliens: Dark Descent. Její vydání je již prakticky za rohem, na uvedení láká nový příběhový trailer, který nevypadá vůbec zle. Těšit se můžeme nejen na klasické xenomorfy, videohra představí také zcela nová stvoření.

Ve hře Aliens: Dark Descent velíte jednotce zocelených koloniálních mariňáků, kteří mají zastavit děsivou epidemii Xenomorfů na měsíci Lethe. Veďte své vojáky v boji v reálném čase proti ikonickým Xenomorfům, zlotřilým agentům nenasytné korporace Weyland-Yutani a spoustě děsivých stvoření, která jsou v sérii Vetřelec nová. Děj videohry se odehrává v roce 2198, dvacet let po událostech filmu Vetřelec 3.

Hra se odehrává v roce 2198 na základně Tantalus na měsíci Lethe. Zaměřuje se na oddíl mariňáků, který na palubě lodi Otago putuje zničenou vesmírnou lodí a hledá způsoby, jak ji opravit. Jejich cílem je znovu nastartovat motory, díky všudypřítomným Xenomorfům to ale nebude vůbec snadné. Mariňáci musí přežít a najít způsob, jak Otago dostat z povrchu měsíce.

Čti také: Videoherní Avatar a Star Wars Outlaws mají přenádherné trailery

Režie a scénáře nadcházejícího filmového Vetřelce, který dorazí do kin v srpnu roku 2024 (původně měl jít rovnou na stream po stopách loňského Predátora), se chopil talentovaný Fede Alvarez, tvůrce hororů Smrt ve tmě a Lesního ducha (2013). Projekt je prozatím označovaný jako Alien: Romulus a neměl by navazovat na žádného Vetřelce z minulosti. Do titulních rolí byly obsazeny mladé herečky Cailee Spaeny a Isabela Merced. První klapka padla teprve v březnu tohoto roku v Budapešti. V přípravě by měl být také vetřelecký seriál společnosti FX a tvůrce Noaha Hawleyho (Fargo), ve kterém si zahraje Sydney Chandler.

Aliens: Dark Descent vychází na Playstationu, Xboxu a PC již 20. června.

Foto: Focus Entertainment