Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Druhý trénink na Velkou cenu Kanady formule 1 ovládli piloti Mercedesu

Nejrychlejší byl ve druhém tréninku na Velkou cenu Kanady formule 1 britský pilot stáje Mercedes Lewis Hamilton z Británie. Ten v Montrealu porazil o 27 tisícin sekundy týmového kolegu a krajana George Russella. Organizátoři prodloužili trénink na devadesát minut poté, co byly první jízdy po třech minutách přerušeny a následně už nebyly restartovány kvůli závadě na kamerovém systému. Nejrychlejší čas tehdy stihl zajet Valtteri Bottas z Alfy Romeo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hamilton vládl tréninku F1 v Kanadě

Ani druhý trénink se neobešel bez červených vlajek. Nejprve odstoupil Němec Nico Hülkenberg, z jehož haasu se začalo na cílové rovince kouřit. Technické potíže měl později i Francouz Esteban Ocon z Alpine.

Obhájce loňského vítězství a úřadující světový šampion Nizozemec Max Verstappen z Red Bullu zajel v trénincích pátý a šestý čas. Lídr průběžného pořadí, který vede o 53 bodů před týmovým kolegou Sergiem Pérezem, může v Montrealu zaútočit na 41. vítězství v kariéře, kterým by vyrovnal maximum legendárního Brazilce Ayrtona Senny. Red Bull také usiluje o jubilejní 100. výhru v F1.

Program Velké ceny Kanady pokračuje v sobotu třetím tréninkem, od 22.00 SELČ je na programu kvalifikace. Závod se uskuteční v neděli od 20:00.

Tréninky na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:

Druhý trénink: 1. Hamilton 1:13,718, 2. Russell (oba Brit./Mercedes) -0,027, 3. Sainz (Šp./Ferrari) -0,126, 4. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,326, 5. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,376, 6. Verstappen (NIz./Red Bull) -0,424.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články