Je to už víc než sedm roků, co hrála u Tří lvů country kapela Starý fóry i s Tomášem Linkou

Ve prospěch střídání žánrů tentokrát připadneme na hudbu country and western a poprvé se vrátíme k velmi příjemnému koncertu z února roku 2016, tedy více než sedm roků zpět.

Tehdy publikum ve studiovém sále České rozhlasu České Budějovice přivítalo sympatickou country kapelu Starý fóry a spolu s ní velmi známého zpěváka, skvělého hráče na foukací harmoniku a také svou dřívější příslušností k obci Hoštice tak trochu Jihočecha Tomáše Linku. 

Ten byl členem kapely White Stars a spolu se svým kamarádem Michalem Tučným proslulých Greenhorns, s nimiž natočil takové nesmrtelné songy jako Já v poslední době, Hardy, nebo Oranžový expres - se strhujícím sólem na harmoniku.

Doposud je členem další slavné české kapely s úctyhodnou minulostí Fešáci, s níž je během dlouhé doby spojen také velkými hity, z nichž největší je jistě Paní má se má. Vedle toho je Tomáš Linka spojen se skupinou Přímá linka a také má za sebou hostování právě s brněnskou formací Starý fóry, vedenou zpěvákem, kytaristou a autorem Jindrou Kameníčkem. 

Soubor Starý fóry vznikl před patnácti roky a nejprve spolupracoval se severočeským charismatickým zpěvákem, také jedním z Fešáků - Jindrou Šťáhlavským. Po jeho odchodu kamsi výš kapela Starý fóry hrála také s Tomášem Linkou, s nímž natočila i cenné album Jdu do toho s vámi. 

Pěknou atmosféru sedmnáctého únorového večera roku 2016 určily tyto songy: Starý fóry, Znamení, Vendo, končím, jdu, Letní zpráva, Jolene, Navždycky tě v sobě mám a Jitro vchází oknem. 

Skupina jmenovitě Starý fóry se tehdy ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice představila po boku Tomáše Linky ve složení:

Kapelník, zpěvák a kytarista Jindra Kameníček, zpěvačka Marta Margoldová, klávesista a zpěvák Milan Potůček, kytarista Petr Baláš, baskytarista Ivan Hrubý, bubeník Ondřej Potůček a zpívající houslista Jakub Výborný, který se později Českém rozhlase České Budějovice objevil ještě jednou v úplně jiném žánru jako Nostalgia Jazz  Quartetu.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio