Každá žena touží po tom být krásná, co nejdéle mladá a plná svěžesti. Samozřejmě rozhoduje nejen zdravá životospráva, správný jídelníček a dostatečné množství pohybu, ale také péče o tělo a obličej.

Pokud chcete mít co nejdéle krásnou pleť a pokožku, vyzkoušejte tradiční techniku z východních asijských kultur, která je populární již po dlouhá staletí. Gua sha je kosmetickým fenoménem posledních let, jejíž výsledky jsou viditelné už po první masáži. Pleť je nejen krásně vypnutá, ale i svěží.

Pokud se o Gua Sha chcete dozvědět více, podívejte se na toto video:

Zdroj: Youtube

Co to Gua Sha vlastně je

Technika gua sha má dlouhou historii a je součástí tradiční čínské medicíny. Historie gua sha sahá tisíce let zpět. V tradiční čínské medicíně se věří, že nemoci a nedostatky ve zdraví jsou způsobeny blokádou energetického toku v těle. Gua sha byla vyvinuta jako technika pro odstranění těchto blokád a obnovení rovnováhy.

Původně se gua sha prováděla pomocí různých nástrojů, jako jsou rohy zvířat, rohy vodních buvolů nebo jiné hladké předměty. Během gua sha masáže se pokožka drhne opakovanými tahy, aby se stimulovala cirkulace krve, energetický tok a lymfatický systém.

Gua sha byla tradičně využívána k léčbě různých stavů, včetně bolesti, zánětu, horeček, respiračních problémů a zažívacích potíží. Byla také používána k posílení imunitního systému a celkovému zlepšení zdraví.

V současnosti se gua sha stala populární nejen jako léčebná technika, ale také jako součást beauty a wellness rituálů. Je běžné ji aplikovat na obličej a tělo s cílem zlepšit prokrvení, odstranit toxiny, redukovat otoky a zlepšit stav pokožky.

Principem této techniky masáž, která prokrví pokožku až do zarudnutí. V kůži se tak nastartují samoozdravné procesy. Nejde však o žádné drsné drhnutí, ale o jemné klouzání pomocí specificky tvarovaných nefritových kamenů po pleti obličeje, ale i dalších partií těla.

Destičky Gua Sha

Zpravidla se vyrábějí z nefritových kamenů, ale můžete se setkat i s destičkami z jiných materiálů, dokonce i ze dřeva. Vždy si vybírejte dle vašich pocitů a intuice, dokonce můžete vybírat i podle barvy. Velice důležitý je při výběru především tvar a zpracování materiálu. Destička musí být vždy krásně hladká a zaoblená se správně zakřivenými místy. Měla by vám dobře padnout do ruky, aby se vám s ní dařili provádět jednoduché a hladké tahy po pokožce.

Jak destičky používat

Přístupů, jak nefritové kameny využít je mnoho. Základem je vždy použít jemný tlak a vytvářet rovnoměrné tahy po pokožce, a to ve směru toku lymfy. Lymfatické uzliny jsou hned pod povrchem kůže a jemná masáž tak ve výsledku stimuluje lymfatický oběh. Tudíž i odvod toxinů a nadbytečné tekutiny. Efektem je likvidace otoků a svěží, prokrvená a vyživená pokožka. Věřte, že už po prvním použití zaznamenáte viditelné výsledky.

Jak masáž Gua Sha správně provádět

Z této masáže byste si měli vytvořit ranní rituál. Tato denní doba je totiž pro tento druh metody omlazení důležitá. V první řadě si pleť vyčistěte pleťovou vodou a naneste si na obličej pleťový olej, aby se mohly destičky po pokožce hladce pohybovat. Díky tomu nebudou vytahovat kůži, ani ji tlačit před sebou.

Před nanesením oleje můžete provést také jemný peeling obličeje, který odstraní odumřelé buňky a zároveň podpoří působení vetřeného oleje. Masírovat začněte na krku a postupně se následně věnujte i jednotlivým partiím v obličeji. Všechny pohyby směřujte od středu ke stranám, a to ve třech, maximálně deseti opakováních.

Jak často Gua Sha aplikovat

Pokud jste začátečníci, provádějte Gua Sha tak jednou týdně. Další periodicita závisí na tom, jaký druh pleti máte a jak bude vaše pokožka masáž snášet. Jak si bude pokožka zvykat, aplikujte omlazující metodu 2 až 3krát do týdne. Díky tomu dosáhnete skvělých a trvalých výsledků.

Související články

Zdroje: www.vemzu.cz, www.zeny.cz, www.magazin.biooo.cz