Veronika Žilková mezi Muži roku omládla. Má stejná kila jako ve 46 letech
Zdroj: herminapress

Veronika Žilková mezi Muži roku omládla. Má stejná kila jako ve 46 letech

Vytvořeno dne 19.06.2023

S dobrou náladou vyrazila herečka Veronika Žilková na charitativní běžecký závod Run for Help na pražské Letné. V barvách Pojištovny VZP, a.s. si „střihla“ dva kilometry. Před závodem se zvážila a její metabolický věk se ustálil na krásných 46 letech. Herečka z toho byla nadšená, protože jí po boku běželi sympaťáci z letošního ročníku soutěže Muž roku.

„Od svých dvaceti let jsem neběžela žádný běh. Předtím ano, protože jsem chtěla zhubnout. Ale vždycky jsem doběhla, sežrala pytel sušenek a kila přibývala. Ale dneska jsem se tady na Letné zvážila a jsem úplně nadšená, protože mi to ukázalo metabolický věk 46. Mládnu,“ usmívala se Veronika Žilková ve společnosti finalistů Muže roku. „Já jsem sportovkyně hlavně díky svému zaměstnání, protože herectví je neskutečně fyzicky náročná profese. Dokonce někdo spočítal, že jedno představení je tak kaloricky náročné, jako osmihodinová směna horníka v dole.“

Herečka nikdy na žádný sport neměla čas, protože po večer hrála divadlo a ve volných chvílích se staral o svých 6 dětí. Přesto si doma schovává jednu vzácnou medaili. „Asi před dvaceti lety jsme za nějaké rádio jeli v Rakousku lyžařskou olympiádu a byli jsme tým Michal Suchánek, Mahulena Bočanova a já a porazili jsme Kačku Neumannovou. Ne že by nás nechala vyhrát, ale měla špatné spolujezdce. To byli také herci, kteří na lyžích popadali a byli diskvalifikovaní. My jsme jeli slušně a zvítězili jsme. Jsem na to pyšná. Od té doby jsme s Kateřinou kamarádky, byla mi za svědkyni na svatbě, která se úplně nevyvedla,“ připomněla Veronika Žilková nevydařené manželství s Martinem Stropnickým.

Závod na pražské Letné odstartovaly Zuzana Bubílková, Anna Julie Slováčková a Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP. Trať dlouhou dva kilometry hravě zvládli také zpěvačka Lucia Sosna a finalisté soutěže Muže roku 2023. Pro mladé muže to byla jedna z prvních možností se prezentovat na veřejnosti a zvládli to výborně. Jako první doběhl František Knobloch, který má v soutěži Muž roku číslo 12, druhé místo obsadil Matteo Lucano, finalista Muže roku číslo 2 a třetí místo vybojoval Jan Černohorský, finalista číslo 1.

 „Soutěž Muž roku není jen o kráse a svalech, ale také o dobročinnosti. Vždyť ne každý má to štěstí být zdravý. Proto kluci dnešním během podpořili dobrou věc a dokázali, že mají srdce na pravém místě,“ uvedl president soutěže David Novotný a místopředsedkyně představenstva PVZP Halina Trsková dodala: „Všichni závodníci mají můj obdiv. Patří jim i obrovský dík, protože běží i za ty, kteří běžet nemohou a chtěli by. Díky startujícím budou mít „amputáři“ lepší protézu nebo lepší pomůcku, která jim usnadní život. Jsem na závodníky nesmírně pyšná. Na takových lidech stojí svět.“