Základní škola Spořilov a mateřská škola Sluníčko budou mít nové ředitele

Dva noví ředitelé, ředitel a ředitelka, se svých funkcí ujmou začátkem nadcházejícího školního roku. V obou případech nahradí kolegy, kteří odchází do důchodu.


Mateřskou školu Sluníčko, která se nachází v ulici Gorkého, na konci letošního školního roku z vlastního rozhodnutí opouští ředitelka Ivana Klímová. „Rada města jmenovala na základě výsledků ve výběrovém řízení novou ředitelku Terezu Malenovskou. Paní Malenovská, která doposud působila v MŠ Kamarád jako paní učitelka, prokázala nejlepší připravenost a předpoklady pro řízení mateřské školy. Přeji ji hodně úspěchů, spokojené zaměstnance, děti i rodiče,“ informoval první náměstek primátora Jakub Rychtecký, který je zodpovědný za školství, a dodal, že její funkční období bude stejně jako u ostatních ředitelů šestileté a započne prvním zářím 2023.

Druhou změnou projde základní škola Spořilov. V tomto případě se nový ředitel funkce ujme v průběhu prázdnin, a to 1. srpna. „Dlouholetého výborného ředitele Karla Žemličku ve funkci nahradí Martin Fiala, který rovněž uspěl v konkurzním řízení. Na ZŠ Spořilov od srpna 2021 vyučuje český jazyk a tělocvik, v minulosti navíc působil jako ředitel základní školy na Moravě. Po panu řediteli Žemličkovi může navázat na velmi kvalitní práci a spolupráci s pedagogickým sborem, rodiči a žáky. Věřím, že nová spolupráce bude fungovat stejně dobře, jako ta předchozí,“ dodal náměstek Rychtecký s tím, že manažerská pozice ředitele je v dnešních podmínkách velmi náročná. Proto oba ředitelé dostanou k dispozici od zřizovatele na první rok ve své funkci jako podporu tandemového mentora z řad stávajících ředitelů.

„Oběma odchozím ředitelům bych chtěl za jejich dlouholetou péči o pardubické předškoláky a školáky moc poděkovat. Práce učitelů a ředitelů je náročná a často nedoceněná, proto bych chtěl, aby jasně zaznělo, že si práce paní Klímové a pana Žemličky velmi vážím,“ děkoval primátor města Jan Nadrchal odchozí dvojici.

 

Tiskový úsek