QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka představila kádr pro letní přípravu. Zapojí se i Ibrahim Traoré

19.06.2023 14:25

Ibrahim Traoré měl přestoupit ze Slavie do Jablonce, vše ale nasvědčuje tomu, že se ukáže na fotbalovém trávníku v dresu Viktorie Plzeň. Jaké další hráče nový trenér Plzně zapojil do letní přípravy?

2022.09.13-20.35.43-500w

Fotbalisté FC Viktoria Plzeň se začínají připravovat na start nového ročníku. V Doosan Areně zahájili přípravu fyzickými a funkčními testy. Trenérovi Koubkovi se na funkčních a fyzických testech dle oficiálních informací z klubu dnes ráno hlásilo devětadvacet hráčů včetně záložníka Ibrahima Traorého.

„Ibrahim Traoré má v tuto chvíli svolení zapojit se do přípravy Viktorie Plzeň. Forma jeho působení v našem týmu se bude řešit v nejbližších dnech,“ komentoval nástup Traorého do přípravy generální ředitel Adolf Šádek.

Kromě Traorého se v kabině Viktorie hlásili navrátilci z hostování – Martin Jedlička, Dominik Sváček, Filip Čihák a Cadu. Přípravu absolvují i talentovaní hráči z béčka – Pavel Gaszczyk, Jan Paluska a Pavel Hašek. Z Táborska se vrací Adam Kronus.

„Po mistrovství Evropy hráčů do 21 let se připojí Pavel Šulc s Robinem Hranáčem. Stejně tak Erik Jirka, který si plní reprezentační povinnosti v dresu slovenského národního týmu. Mladý gólman Viktor Baier je nyní na zahraničním turné se Světovým výběrem Bayernu Mnichov, následně rovněž zamíří k prvnímu týmu Viktorie,“ uvedl Václav Hanzlík, mluvčí FC Viktoria Plzeň s tím, že Luděk Pernica absolvuje rehabilitační program po operaci kolene, kterou podstoupil v závěru minulé sezony.

Kabinu Viktorie naopak opustili hráči, kterým vypršel kontrakt. Jedná se o Václava Pilaře (Hradec Králové), Filipa Kašu, Miroslava Káčera, Aleše Čermáka (všichni Dunajská Streda), Matěje Hybše (Bohemians Praha 1905), Šimona Faltu. Po skončení hostování se do Táborska vrátil Adam Zadražil.

Reprezentační povinnosti si v těchto dnech plní i obránce Mohamed Tijani, jehož budoucnost se dle klubu bude řešit v nadcházejících dnech. „Během pondělí absolvují hráči pod dohledem trenérského štábu fyzické a funkční testy. K prvnímu společnému tréninku vyběhnou v úterý dopoledne,“ dodal mluvčí FC Viktoria Plzeň.

Kádr pro přípravu

Brankáři – Baier (zapojí se po Světovém výběru Bayernu Mnichov), Jedlička, Staněk, Sváček, Tvrdoň

Obránci – Čihák, Havel, Hejda, Holík, Hranáč (zapojí se po ME U21), Jemelka, Paluska, Pernica (v rekonvalescenci), Řezník

Záložníci – Bucha, Gaszczyk, Jirka (zapojí se po kvalifikaci ME), Kalvach, Kopic, Květ, Mosquera, Cadu, Ndiaye, Sýkora, Šulc (zapojí se po ME U21), Traoré, Vlkanova

Útočníci – Durosinmi, Hašek, Chorý, Kliment, Kronus, Vydra

 

Foto ilustrační Hynek Sladký

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24