Courtois v půlce srazu opustil Belgičany, necítil dostatečný respekt. Kouč je v šoku

Sport ČTK Sport, ČTK
19. 6. 2023 21:56
Belgický brankář Thibaut Courtois předčasně odjel z reprezentačního srazu, protože podle svých slov v týmu necítil dostatečný respekt.
Thibaut Courtois
Thibaut Courtois | Foto: Reuters

Nebude tak k dispozici na úterní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Estonskem v Tallinnu, čímž šokoval italského trenéra Belgičanů Domenica Tedesca.

Podle Tedesca, který po neúspěšném světovém šampionátu v Kataru vystřídal na lavičce Španěla Roberta Martíneze, byl při absenci zraněného Kevina de Bruyneho problém v určení kapitána.

Tedesco po společné dohodě určil, že v zápase s Rakouskem povede Belgičany Romelu Lukaku, zatímco proti Estonsku navlékne pásku Courtois.

Jednatřicetiletý brankář Realu Madrid prý s rozhodnutím souhlasil, ale po sobotní remíze 1:1 s Rakušany přišel za Tedescem s tím, že tým opouští, protože je zklamaný a cítí se uražený.

"Od začátku jsem se mu snažil vyjadřovat obdiv, který si zaslouží. V mých očích je jedním z nejlepších brankářů na světě," prohlásil Tedesco.

"Obdivuju ho nejen jako brankáře, ale i jako člověka. O to víc jsem v šoku," řekl kouč, jenž nechtěl řešit Courtoisovu další budoucnost v národním týmu.

Courtois odehrál od roku 2011 za "Rudé ďábly" 102 zápasů a je jedním ze sedmi belgických "stovkařů".

Na MS 2018 v Rusku se podílel na historickém bronzu. Proti Estonsku jej nahradí Matz Sels, který má na kontě pouze dva reprezentační starty.

 

Právě se děje

Další zprávy