InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • J. Hrochová - mezzosoprán, M. Hroch - klavír

    Úterý 28.5 19:30 - Piano business center Lidická tř. 2331/6a, České Budějovice

  • Léčivé houby

    Úterý 28.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Druholigové Táborsko zahájilo v pondělí přípravu na novou sezonu. Vedení klubu má smělé plány

Fotbalisté druholigového Táborska zahájili letní přípravu. , Autor: Karolina Kabíčková

Fotbalisté druholigového Táborska zahájili letní přípravu.     Autor: Karolina Kabíčková

TÁBOR - Pondělí 19. června bylo prvním dnem přípravy fotbalistů FC Silon Táborsko na novou sezonu FNL. Členy sedmého celku loňské druholigové sezony přivítali většinový vlastník klubu Petr Kolář, předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák, výkonný ředitel Martin Vozábal a trenér A-týmu Roman Nádvorník. Strůjce loňské záchrany a konečného 7. místa využije služeb nového realizačního týmu. Asistenta bude dělat Nádvorníkovi loňský hlavní trenér Lomu Lukáš Zeman, trenérem brankářů bude Adam Malík a kondičním trenérem Marek Chrobák.

 

Hlavní slovo si vzal Petr Kolář, kterého potěšilo, že vedení klubu dokázalo naplnit kabinu kvalitním kádrem včetně posil hned v první den přípravy. Většinový akcionář dále potvrdil spojení FC Silon Táborsko a divizního vítěze Sokola Lom (FC Silon Táborsko B) a dodal, že v Táboře se bude hrát druhá liga na Kvapilce a třetí liga na Svépomoci. „Budeme mít dvě mužstva, mezi kterými nebude tak velký skok. Když se například někdo zraní v A-týmu, může ho nahradit hráč B-týmu. Uvědomuji si, že hrát najednou druhou a třetí ligu nebude ekonomicky jednoduché, musíme především naplnit potřebné rozpočty," uvedl Petr Kolář.

Většinový vlastník klubu chce nastolit nový přístup k městu Tábor, k orgánům státní správy a v klubu chystá několik novinek. „Připravujeme ve spolupráci s partnery nové osvětlení na Kvapilce, dostavbu tribun na obou stadionech, novou umělku a možná přetlakovou halu na Maredově vrchu vedle areálu škol. Chceme v Táboře vytvořit tak dobré sportovní podmínky, jaké jsou v kraji pouze v Českých Budějovicích. Cílem je také pro dva až tři nejbližší roky stabilizovat oba kádry," řekl Petr Kolář a s vážnou tváří dodal, že jeho ambicí je, aby A-tým i B-tým hrály v nadcházející sezoně špičku svých soutěží, ideálně do 5. místa, s přimhouřením oka do 7. místa. „Je nepřijatelné, abychom skončili desátí a plácali se po zádech, jak jsme dobří," zdůraznil Kolář.

Předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák pro fanouškovskou obec představil změnu, kdy A-tým bude hrát mistrovské zápasy v sobotu na Kvapilce, B-tým v neděli na Svépomoci. „Vedení klubu bude výkony hráčů v obou týmech sledovat ostřížím zrakem," poznamenal Dvořák.

Ředitel klubu Martin Vozábal porovnal, že na rozdíl od více než dvouměsíční zimní přípravy je letní blok velmi krátký – pět týdnů. Už 22. července je v kalendáři pevné datum prvního mistrovského zápasu FNL. „Není radno podcenit jediný den přípravy, to by se nám mohlo hned vrátit. Vytvořili jsme hráčům adekvátní podmínky, za což očekáváme adekvátní výkony. Všichni hráči, kteří mají smlouvu, i ti, kteří jsou na testech, stojí na stejné startovací čáře," zdůraznil ředitel Vozábal.

Kádr FC Silon Táborsko na začátku letní přípravy

Brankáři: Martin Pastornický, Daniel Kerl, Adam Zadražil.
Obránci: Petr Plachý, Jiří Šplíchal, Pavel Novák, Mamadou Kone, Martin Foltýn, Jakub Schindler, Luboš Tusjak.
Záložníci: Ondřej Bláha, Petr Javorek, David Skopec, Jakub Kopřiva, Jiří Kateřiňák, Alexandr Sojka, Matouš Varačka, David Kalousek, John Alozie, Bojan Dordič, Vladimír Zeman, Allioune Sylla.
Útočníci: Jan Mach, Jakub Šašinka, Pavel Svatek, Joseph Oloko Ede, Tomáš Jedlička, Jonáš Kneifel.

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Milan 

    Reagovat

     

    Vůbec změnu hracího dne na sobotu nechápu. Před časem se to dávalo na neděli právě proto, aby přijeli i lidi, který v sobotu chodí na svůj klub na venkově tak aby se to nepřekrývalo. Bylo to vstřícný vůči nižším soutěžím. A taky aby mohli lidi třeba přijet jen dřív z chat a chalup a zajít si na fotbal. Myslím, že na Kvapilce rychle pocítí úbytek návštěvníků. Z chaty se do Tábora nikdo v sobotu nepožene.

    Vloženo 21.6.2023 06:28:02

  • Tábor super město 

    Reagovat

     

    Zadrazil zpet v A tymu? Ho Plzen dala zpet na hostovani?

    Vloženo 20.6.2023 13:40:27

    • Jarda 

      Reagovat

       

      Není na hostování, je zpět, Plzní nezaplacen. Další minela vedení.

      Vloženo 21.6.2023 16:11:00

      • Tábor super město 

        Reagovat

         

        Jak Plzni nezaplacen? Muzete rozvest?

        Vloženo 21.6.2023 20:53:02

  • Tábor super město 

    Reagovat

     

    Smely plany jsou fajn, ale radeji bych se soustredil na praci s mladezi a zapracovani mladych talentovanych do A tymu. Taborsko nikdy, bohuzel, vic nez druhou ligu hrat nebude a je blahovy si myslet, ze je rozdil byt ve druhe lize treti ctvrty nebo trinacty. Neni. Je to jedno. Druha liga jako druha liga. Pokracujte v praci s mladezi a jednoi za cas zase dobre zpenezite prodej hrace, ale vic bych necekal.

    Vloženo 20.6.2023 12:50:37

  • jarda 

    Reagovat

     

    V sobotu na fotbal na Kvaplku( a ještě k tomu za 140 Kč) nebudu chodit. Neděle byla ideál. Tak asi přijdu tak 1-3 x. Sbohem táborský fotbale.

    Vloženo 20.6.2023 11:30:41

    • Mgr. Luboš Dvořák 

      Reagovat

       

      Dobrý den, doporučujeme, kupte si permici za 1200,- Kč na celý rok (sezonu). V permici budete mít vstupy na A tým i B tým (neděle na Svépomoci). Na jeden zápas (30 za sezonu) to vychází na 40 Kč,-. V cen bude i Mol Cup, pokud se bude hrát v Táboře.

      Vloženo 20.6.2023 14:15:44

      • Tábor super město 

        Reagovat

         

        Vypada to lakave, ale to asi jen pro fotbaloveho narkomana, ktereho bavi objizdet uplne vsechny zapasy a souteze. :) Me treba becko v CFL (stejne tak v krajskem preboru jako doposud) nelaka. Clovek ma i jine zajmy a povinnosti.
        Jinak nedele pro A tym mi taky prisla lepsi. Proc se vubec zmenil termin na sobotu? Aby nebyla kolize s jinymi kluby / sporty? Nebo anketa mezi fanousky rozhodla? Jinak to moc nechapu.

        Vloženo 20.6.2023 22:00:42

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace