PŘÍBĚH: Ovečky od žatecké železniční trati našly nový domov
Ovečka s jehnětem mají nový domov. Foto: Útulek Jimlín
Litoměřice

Jimlín - Je to přesně měsíc, co se uskutečnila poslední odchytová akce na záchranu dvou oveček, které se nebezpečně pohybovaly v kolejišti u Žatce. Zvířata se po odchytu dostala do útulku v Jimlíně.

"Ovečky od žateckého kolejiště pobyly v útulku měsíc. Zvykly si na lidi i psy. V útulku byly řádně odčerveny, dostaly ušní známky a byly předány do sousedského hospodářství pod hradem,kde se již těší z pastvin ve společnosti ostatních oveček. Našly svůj domov," napsala Iveta Danišová, pracovnice útulku, na sociální sítě.

Ovce s jehnětem se několik týdnů pohybovala v kolejišti. Psali jsme ZDE. "Už bylo několik odchytových akcí, ale nepovedlo se to. Byl tu veterinář, člověk s narkotizační zbraní, odchytová služba, ale nepodařilo se nám dostat se k nim blíž, zvířata jsou velmi plachá," řekl před časem ředitel MP Žatec Miroslav Solar.

Poslední záchranná akce byla nakonec úspěšná a zvířata se podařila dostat do bezpečí. O akci jsme informovali ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru