Hlavní obsah

Roglič v létě závodit nebude, před Vueltou vynechá Tour de France i MS

Slovinský cyklista Primož Roglič si po triumfu na květnovém Giru d'Italia dopřeje v létě závodní pauzu. Jezdec stáje Jumbo-Visma potvrdil, že nepojede letošní Tour de France a vynechá i další závody včetně mistrovství světa. Do profesionálního pelotonu se s největší pravděpodobností vrátí až na Vueltu, která startuje na konci srpna.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Primož Roglič ovládl Giro d´Italia

Článek

Své plány na nejbližší měsíce představil při oslavách vítězství na Giru s fanoušky v centru Lublaně a přiznal, že si chce zisk růžového dresu vychutnávat o něco déle. "Užívám si to, je to spousta příjemných povinností. Už ani nevím, na kolika recepcích jsem byl. Snažím se něco vracet fanouškům zpátky," řekl televizní stanici RTV Slovenija.

"Na Tour nepojedu, ale nejspíš budu závodit na Vueltě. Ta bude s největší pravděpodobností můj příští závod. Tour jsem letos ani neplánoval," uvedl Roglič, který na Giru triumfoval jako první Slovinec v historii.

Trojnásobný vítěz Vuelty ve svém programu nepočítá ani se světovým šampionátem, který se začátkem srpna uskuteční ve Skotsku. "Jsem teď až příliš vypnutý," dodal.

Reklama