aktualizováno 20. 6. 2023

Do Krumlova se sjede stovka highlinerů a slacklinerů nejen z ČR, ale i ze zámoří, aby změřili síly při přecházení lan nad historickým centrem

Od středy 21. do neděle 25. června proběhne v Českém Krumlově třetí ročník unikátní provazochodecké show Highline Festival Český Krumlov. 

Do ulic Českého Krumlova se po roce vrací festival lezení, akrobacie a pouliční zábavy. Nad střechami domů v historickém centru jsou upevněné výškové lajny, které budou zdatní highlineři zdolávat před zraky diváků. 

Pro lezce z Čech, Evropy i zámoří je připraveno 14 různě dlouhých a různě obtížných výškových lajn v délce od 25 do 235 metrů. Zatímco v loňském roce se do sportovní části registrovalo 50 lezců, letos je účast jednou taková, přičemž polovina účastníků je ze zahraničí.

„Propojili jsme výškové body města a vytvořili atraktivní program, který se bude odehrávat za běžného provozu a života v ulicích, chceme tím potěšit a zapojit všechny generace, místní i návštěvníky města,“ láká na program Martin Hák, spoluorganizátor festivalu.

Diváci budou moci v historickém centru Českého Krumlova sledovat nejen přechody výškových lajn, ale také závody na rychlost (speedline), na náměstí Svornosti pak bude připravena také triková aréna. Unikátní bude i noční „ohňový“ sjezd Tomáše Valenty na slack boardu ze zámecké věže v sobotu ve 22.00 hodin.

Chybět nebude doprovodný program v podobě koncertů, workshopů, besed či kina pro veřejnost v klubu Prádelna. Novinkou budou pouliční artisté a kejklíři.

Pokud by vás umění akreditovaných highlinerů a slacklinerů zaujalo natolik, že byste si chůzi po provaze chtěli také vyzkoušet, budete mít jedinečnou možnost ve čtvrtek 22. června v Městském parku od 15 do 16 hodin. Nebo kdykoliv sami, slackline park je otevřen od středy do neděle.

„Tváří letošního festivalu je Anče Hanuš Kuchařová, která chodila po lajnách na čtyřech kontinentech, nad pouští, ledovcem i nad mořem ve výšce jednoho kilometru nad zemí. Bývalá držitelka evropského rekordu, zakladatelka Slackline Academy, která výšky miluje tak moc, že ve vzduchu dokonce řekla „ano“ svému muži,“ dodává Martin Hák.

Festival se koná za každého počasí. Veškeré aktivity festivalu jsou pro veřejnost přístupny zdarma. Pozn.: Lezení na výškových lajnách je jen pro akreditované lezce.

Detailní program festivalu →

 

Pořadatelé a partneři

Pořadatelé: město Český Krumlov, Slack Show

Hlavní partneři: Slack Show, město Český Krumlov, Státní hrad a zámek Český Krumlov, Jihočeský kraj

Partneři a podporovatelé: Jihočeské letiště České Budějovice, Regionální muzeum v Českém Krumlově, Hotel Růže, Hotel Oldinn, Casino Borneo, CPI Hotels, P.M.H. Design, Budvar, Intercars, Českokrumlovský rozvojový fond, Slackshop.cz, Nadace Science 21, Rafiki, Vydavatelství MCU, Voroplavba CZ, Egon Café, Kulturní centrum Prádelna, Pro-sport, 3+ galerie, Městské divadlo Český Krumlov, ZUŠ Český Krumlov, KrumlovLive, nakladatelství JOTA, Oberbank AG, senátor Tomáš Jirsa

Mediální partneři: Český rozhlas České Budějovice, CzechTourism
Česká televize, Televize NOVA, Jihočeská centrála cestovního ruchu, DMO Český Krumlov Region, Denik.cz, JČ1 – Televize Jižní Čechy, VisitCeskyKrumlov.cz

Icons from Freepik - www.flaticon.com are licensed by CC 3.0 BY

Město Český Krumlov

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: