O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POHÁDKA A TANEČEK - PRO DĚTI? PDF Tisk E-mail
Středa, 21 červen 2023
Přejít na obsah
POHÁDKA A TANEČEK - PRO DĚTI?
Strana 2

Dnes už není nic tabu, tedy ani pro děti. Malým dětem v rozmezí 3 - 8 let nedávno četl Ivory Divine, muž vystupující jako tzv. drag queen, pohádku o dvou tatíncích tučňácích, kteří si vysedí společné vejce, a vysvětloval, jak je fajn mít dva tatínky. Ano, že existují dvě základní pohlaví, mužské a ženské, se ví tisíce let. Přišel čas, vysvětlit dětem, že dvě maminky a dva tatínkové je další možnost.

 

Akce byla součástí festivalu Brno Pride Week určeného queer komunitě, měla za cíl rodičům a dětem představit diverzitu jako přirozenou součást dnešní společnosti. 

To, že dnešní děti už velmi brzy vědí víc o nebinaritě a trans, než o těch dvou základních skupinách, znamená, že se pohlaví zpochybnilo jako pouhý sociální konstrukt. Proto není divu, že někteří puberťáci spíše napodobují právě to „zajímavější“. Však nárůst trans-identifikace mezi náctiletými v ČR za posledních deset let nesmírně stoupl.

 

Osobně si myslím, že jednou z příčin je skoro plošné a mnohdy bezhlavé používání syntetických hormonů. Skoro každá mladá holka do sebe cpe hormonální antikoncepci, aby mohla "bezpečně "sexovat. Zemědělci zas cpou hormony do dojnic, protože ty kvůli vysoké dojivosti skoro nevykazují příznaky říje a díky metodám synchronizace říje se ještě dají zapustit.

Problém je v tom, že zatímco přirozené hormony tělo samo zmetabolizuje, syntetické hormony jsou mimořádně stabilní a z těla se vylučují močí. Bohužel dál to farmakokinetika neřeší.

 

Tento hormonální koktejl se potom dostává se do spodních vod, řek (problém feminizace samců starších ryb), pitné vody, kterou pijeme všichni včetně těhotných žen. Lidská placenta má proti hovězí nebo koňské poměrně malou bariéru, takže když přes ni prostupují drogy, tak pravděpodobně i ty hormony, které potom mohou částečně modifikovat pohlaví plodu. A pokud takovéto dítě i po porodu dál dostává ten hormonální koktejl, tak se nedivme, že je z něj později transsexuál.

 

At Home With Thomas And Nancy Beatie

 

Z úplně stejných důvodů byl zakázán legendární insekticid DDT - je všude a jen tak se ho nezbavíme (mimochodem i ten má kromě jiného estrogenní účinky). S hormony to bude trvat déle, protože za tím hledejme peníze - lobby farmaceutických firem a všech ostatních, které zajímá okamžitý zisk bez ohledu na budoucnost.

 

 

Závěrem zajímavost:

 

zastánci transsexuálů zdůrazňují důkladnost testů, příprav atd., než dojde k přeměně pohlaví, aby byl omyl vyloučen.

A pak se objeví muž, dříve "uvězněný v ženské těle", Thomas Beatie, kterého evidentně baví být těhotný a rodit.

Ano, opravdu, Thomas už porodil víc dětí než většina žen v západním světě.

 

Tak si říkám, jak daleko jeho identifikace s mužským tělem skutečně zašla, pokud opakovaně otěhotněl?

 

Mimo jiné - Thomas měl později operaci břicha, takže si poté nechal udělat i hysterektomii. Později se rozvedl a nyní je znovu ženatý. Doufá, že tentokrát přivede na svět další dítě jeho nová žena.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]