Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Luxová chce obhajovat paralympijský bronz, účast si může vybojovat už v červenci

Jeden paralympijský bronz ve vrhu koulí už Anna Luxová má – přivezla ho před dvěma lety z Tokia. Boj o nominaci na další velkou akci pro českou paraatletku teď začíná. Účast si může zajistit už na červencovém světovém šampionátu, který stejně jako příští rok paralympijské hry hostí Paříž.

Anna Luxová
zdroj: Toyota ČR

Získat místenku na Hry je tak logicky hlavní metou Luxové. "Mým největším cílem je umístění do čtvrtého místa a zajištění účastnické kvóty pro paralympiádu. Kdyby se mi k tomu ještě povedlo vylepšit osobní rekord nebo získat medaili, bylo by to skvělé," uvedla.

Kromě vrhu koulí na šampionátu poběží i sprint na 100 metrů. "Na všech předchozích mistrovstvích světa jsem se buď zranila, nebo skončila poslední, tak teď je snad na čase to prolomit," dodala Luxová, která právě na krátkých tratích před třinácti lety s atletikou začínala.

Za favoritku na medaili se ale nepovažuje. "Rozhodně bych neřekla, že patřím k největším nadějím na úspěch. V danou chvíli může rozhodnout cokoliv a záleží na tom, komu to v konkrétní moment uletí," přiznala.

Šestadvacetiletá atletka má za sebou povedenou zimní i jarní přípravu. "Trénovali jsme v zahraničí, v teple. V prvních týdnech někdy i dvoufázově. Také mám nového kondičního trenéra a spolupracuji s výživovým poradcem," doplnila Luxová, která se zároveň minimálně dvakrát týdně věnuje i fyzioterapii.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články